Hisarlar Grup’un “Aksiyon Bazlı İş Yönetim Modeli” konferansta tartışıldı

Hisarlar Grup’un Aksiyon Bazlı İş Yönetim Modeli, “İş Yönetim Sistemleri 2013” konferansında tartışıldı

Avrupa’nın en büyük 26’ıncı traktör ve tarım makinesi üreticisi Hisarlar Grup, Kuşadası’nda gerçekleştirilen İş Yönetim Sistemleri 2013 konferansına katıldı. Firmaların kalite yönetimi ve geliştirmesi için kullandığı metodolojilerin ele alındığı konferansta, Hisarlar Grup da kendi bünyesinde kullandığı iş yönetim modeli olan Aksiyon Bazlı İş Yönetim Modeli hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Tarım makineleri sektöründe Türkiye’de pek çok ilke imza atan Hisarlar Grup, kurumsal yapısını güçlendirerek verimliliğini artırmak amacıyla çeşitli etkinliklere katılıyor.

Firma bu amaçla, Kuşadası’nda düzenlenen İş Yönetim Sistemleri 2013 konferansına katıldı. Çeşitli sektörlerden firmaların katıldığı konferansta, şirketler için en uygun iş modellerinin tasarımı ve uygulaması gibi konular ele alındı.

Hisarlar Grup, Aksiyon Bazlı İş Yönetim Modeli’ni kullanıyor

Firmaların kalite yönetimi ve geliştirmesi için kullandığı metodolojilerin ele alındığı konferansta Hisarlar Grup da, kendi geliştirdiği Aksiyon Bazlı İş Yönetimi Sistemi’ni katılımcılarla paylaştı. Aynı zamanda Hisarlar Grup’un yönetim organizasyonu da şekillendiren Aksiyon Bazlı İş Yönetimi Modeli, şirket değerlerini kullanarak tüm çalışanların katılımı ile hızlı ve rekabetçi iş sonuçlarına ulaşabilen, müşteri ve insan odaklı bir performans yönetim sistemi niteliği taşıyor.

Aksiyon Bazlı İş Yönetimi Modeli, hedef veya problemi tanımlayıp, buna yönelik analizler ile aksiyon planlaması yaparak, uygulama safhasına geçiyor. Ardından tüm süreçleri ve ortaya çıkan ürünleri izleyerek, zaman zaman belirli ölçümleme metotları ile sonuçları raporlayan Aksiyon Bazlı İş Yönetim Modeli, sürecin devamlılığını sağlama mantığı üzerine kuruludur.

Diğer yandan, model bireyi merkezine alarak, onu geliştirmek suretiyle iş sonuçlarının geliştirileceğine inanan bir yönetim modelidir. Bireylerin ve ekiplerin uyumlu bir şekilde gelişmesini sağlayarak bu sayede hedeflere eş zamanlı ulaşmasını sağlayan bir performans yönetim sistemi olan model bu özellikleriyle işletmeler için büyük önem taşıyor.

Aksiyon Bazlı İş Yönetim Modeli’nin başlıca değerleri olarak şunlar öne çıkıyor;

· İşe duyulan inanç,

· Dürüstlük,

· Enerjik olma,

· Yaratıcılık

Bu sistem sayesinde, firma olarak hızlı ve başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Hisarlar Grup CEO’su Zafer Türker, tümüyle Hisarlar Grup tarafından geliştirilen Aksiyon Bazlı İş Yönetimi Sistemi’nin, çalışanların katılımcı olmasını sağlayan ve insan odaklı bir iş yönetim modeli olduğunu söyledi.

Aksiyon Bazlı İş Yönetimi Modeli, şirket yönetimindeki karar mekanizmalarının hızlı ve etkin işlemesini çalışmasını amaçlayarak, müşteri ve çalışan memnuniyetini sağlamayı hedefliyor.

Model şu prensipler temelinde işliyor:

  • Kurum kültürünü oluşturmak için çalışanlara sürekli olarak eğitimler verilmektedir
  • Katılımcılar, kurum çalışanlarıdır.
  • Belirlenen süreçler ve hedefler net olarak belirlenir ve düzenli olarak gözden geçirilmektedir.
  • Şeffaf yönetim ilkesi gereği, performans yönetimi ile sonuçlar çalışanlar ile paylaşılmaktadır.
  • Kaizen fikirleri ön plandadır.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir