Ford Otosan’ın ticari araçları, BASF boyalarıyla renkleniyor

BASF, Türkiye’deki fabrika için baz kat boyası ve vernik sağlıyor.

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, Ford Otosan ile yaptığı iş birliği kapsamında 2013 yılının başından bu yana şirketin Kocaeli, Türkiye’deki fabrikasına baz kat boya ve vernik sağlıyor. Türkiye otomotiv sektörünün lideri olan Ford Otosan, Ford Avrupa’nın ticari araçlar üretim merkezi olarak konumlanmış durumda.

BASF, tedarik ettiği boyalara ek olarak, fabrikada görevli saha teknik servis temsilcilerinden oluşan bir ekiple birlikte sorunsuz bir boyama süreci yaşanmasını sağlamak üzere teknik destek sunuyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Avrupa Kamyon, Otobüs ve Minibüs İşi Yöneticisi Monika Pander, “Ford Otosan ile olan yeni iş birliğimizden memnuniyet duyuyoruz. Ticari araç sektöründe, boya tedarikçilerinin sağlaması gereken kalite ve hizmet standartları yüksektir. Ford Otosan’a her iki alanda da BASF’nin yeterliliğini sunduk” dedi. Tek bileşenli verniğe ek olarak BASF, Türkiye’deki yeni müşterisi için su esaslı baz kat boyalar da sağlıyor. Ford Otosan Boyahane Alan Müdürü Mutlu Aycan ise, yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler sağlayan BASF ile çalışmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Ford Otosan Hakkında

Ford Otosan (Ford Otomotiv A.Ş.), Ford Motor Company ve Koç Holding A.Ş.’nin eşit ortaklığında faaliyet gösteren halka açık bir şirket. 2005 yılından beri ihracat alanında Türkiye’nin ilk 3 şirketi arasında yer alan Ford Otosan, 5 kıtada 76 ülkeye yapılan araç ve parça ihracatı neticesinde 2012 yılında sektörünün ihracat lideri oldu. 4 tesiste toplamda 9.527 kişiyi istihdam eden Ford Otosan, 1.240 ARGE mühendisiyle, Türkiye’deki en büyük ARGE tesisine ve Türkiye otomotiv sektöründe en yüksek ARGE bütçesine sahip bulunuyor. Tüm Avrupa üretim fabrikaları arasında “En İyi Üretim Fabrikaları”ndan biri olarak değerlendirilen Ford Otosan Kocaeli fabrikasının 320.000 ticari araç üretme kapasitesi bulunuyor. Toplamda 1.600.000m²’lik bir alana sahip olan tesis, Transit, Transit Connect ve Transit Custom modellerini üretiyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir