Ford Otosan Hannover’de duble yaptı…

Hannover’de düzenlenen ticari araç fuarında Ford Otosan’ın mühendislik ve üretim çalışmalarını yaptığı Transit Custom modeli “2013 Yılın Ticari Aracı” seçildi. Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilip İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Cargo 1846T ise “2013 Yılın Kamyonu” üçüncüsü seçildi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, aldıkları ödüllerin güçlerine güç kattığını belirterek, “Yüksek Ar-Ge ve mühendislik kabiliyetimiz ile Ford dünyasının ürün geliştirme ve üretiminde çok önemli ve özel bir konumda yer almaktan gurur duyuyoruz. Bugün geliştirme ve üretiminde başrol oynadığımız iki ürünümüzle birden uluslararası derece aldığımız için fevkalade mutluyuz.” dedi.

Global Ford’un ticari araç üssü olarak konumlandırılan Ford Otosan’ın Kocaeli tesislerinde üretilen Transit ailesinin yeni üyelerinden Transit Custom, “2013 Yılın Ticari Aracı” seçildi. Ford’un ticari araçlarda yeni bir segmente girişini sağlayan Transit Custom, ticari araçlar konusunda uzman 24 jüri üyesi tarafından en yüksek oyu aldı. Maksimum 133 puanın 117’sini alan Transit Custom ile ilgili yorumda bulunan jüri üyeleri özellikle tasarım, sürüş karakteri, yük taşıma özellikleri ve uygun işletim maliyetlerinden etkilendiklerini belirttiler. Jüri üyeleri ayrıca Transit Custom’da yer alan aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin de karar vermelerinde başlıca etken olduğunu belirttiler. 22 yıllık “Yılın Ticari Aracı” ödüllerine 2001 yılında Ford Transit, 2003 yılında Ford Transit Connect ve 2007 yılında Ford Transit ile layık bulunan Ford, 2013 yılında ise Transit ürün ailesinin yeni üyesi Ford Transit Custom ile dördüncü kez kazanmış oldu. Diğer taraftan Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilip İnönü fabrikasında üretilen bir diğer Ford ürünü olan Cargo 1846T de, 20’nin üzerinde basın mensubunun jüri üyeliğini yaptığı “2013 Yılın Kamyonu” ödüllerinde üçüncüsü seçildi.

Haydar Yenigün: Aldığımız ödüller bizi daha da güçlendiriyor
Hem binek hem de ticari ürün gamındaki yeniliklerle Ford Otosan’ın Türk Otomotiv Sektörü’ndeki liderliğini sürdüreceğine emin olduklarını söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford’un yeni marka söylemi ‘Go Further’a uygun olarak biz de ticari araç ürün gamımızla ‘Daha ileri’ diyoruz” dedi. “Kocaeli fabrikamızda ürettiğimiz Transit Custom’un ‘2013 Yılın Ticari Aracı’ olmasının yanı sıra, Türk mühendisi ve işçisinin emeğiyle geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz Ford Cargo 1846T modelimizin de ‘2013 Yılın Kamyonu’ 3’üncüsü seçilmesinden büyük onur duyduk. Bugün geliştirme ve üretiminde başrol oynadığımız iki ürünümüzle birden uluslararası derece aldığımız için fevkalade mutluyuz. Müşterilerimize her zaman en kaliteli ve en mükemmel ürünleri üreterek başarılarımızı perçinleyeceğimize inancım sonsuz” diye belirtti.

Tourneo Custom ve “2013 Yılın Ticari Aracı” seçilen Transit Custom
Düşük kullanım maliyeti ve yüksek dayanıklılık sağlayacak şekilde geliştirilen Tourneo Custom ve Transit Custom; şıklık, sınıfının lideri yük taşıma kapasitesi, Ford SYNC ve sınıfının en iyi yakıt ekonomisi sunma gibi özellikleri, bir tonluk ticari araçlar sınıfına taşıyor. Tourneo Custom ve Transit Custom, Ford binek otomobillerinde kullanılan kinetik tasarım diline dayanan gelişmiş, aerodinamik bir profile sahip. Mühendisliği Ford Otosan tarafından yapılan 2.2 litre Duratorq TDCi dizel motorun geliştirilmiş versiyonlarıyla sunulan Transit Custom ve Touneo Custom modellerinde yer alacak olan otomatik start/stop sistemi ile mevcut Transit’e göre yüzde 8 oranında daha ekonomik yakıt tüketimi sağlanıyor.

Abdülkadir YEŞİLYURT

1987 yılında Niğde de doğdu. İlköğretim ve liseyi Amasya’da tamamladı. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2007 yılında Marmara üniversitesine kabul edildi. 2010 yılında Marmara Üniversitesi’nden otomotiv öğretmeni olarak mezun oldu. Şu anda Marmara Üniversitesi’nde “Silindir basınç değişiminin titreşim üzerine etkileri” konulu yüksek lisans tez çalışmasını sürdürüyor. İngilizce bilen Yeşilyurt; otomotivin tarihi gelişimi, içten yanmalı motorlar ve araçlarda arıza teşhisi konularında çalışmalar yürütmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir