Emre Ray, TURKAR EMERA 4×4 ile demiryollarında daha etkin hizmet verecek

Emre Ray, bünyesine kattığı 10 adet TURKAR EMERA 4×4 ile demiryollarında daha etkin hizmet verecek

1994 yılından bu yana enerji, inşaat, ulaştırma, haberleşme ve raylı sistemler konularında faaliyet gösteren Emre Ray, Hisarlar Grup tarafından üretilen ‘Demiryolu Hat Bakım Onarım Aracı’ TURKAR EMERA’dan 10 adet satın aldı. Araçlar, firmanın yürütmekte olduğu demiryolu projelerinde kullanılacak.

Türkiye’nin ilk yerli arazi aracının üreticisi olan Hisarlar Grup tarafından üretilen Türkiye’nin ilk yerli 4×4’ü TURKAR’ın yeni üst yapılı aracı ‘Demiryolu Hat Bakım Onarım Aracı’ EMERA, son olarak 1994 yılından bu yana enerji, inşaat, ulaştırma, haberleşme ve raylı sistemler konularında faaliyet gösteren Emre Ray’ın envanterine girdi. Firma, demiryolu projelerinde kullanmak üzere toplam 10 adet TURKAR EMERA 4×4 satın aldı. Demiryolu üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve haberleşme hidroelektrik santralleri, enerji üretimi ve işletmesi, elektrik iletimi, dağıtımı, telekomünikasyon ve kablo şebekeleri, bina inşaatları ve alt yapı işleri konularında birçok projeyi hayata geçiren Emre Ray, satın alınan araçları yürütmekte olduğu projelerde kullanacak.

TURKAR EMERA 4×4 demiryollarının hizmetinde

Türkiye’nin ilk yerli 4×4’ü TURKAR’ın yeni üst yapılı aracı ‘Demiryolu Hat Bakım Onarım Aracı’ EMERA, hem karayolunda hem de rayda gidebiliyor. Ekiplerin demiryollarındaki arızalara ve bakım ihtiyaçlarına kısa sürede yanıt verebilmesini sağlayan EMERA 4×4 en zorlu arazi ve iklim koşullarında dahi kullanılabiliyor ve gerektiğinde vagon çekici olarak da hizmet veriyor.

Her tür arazi ve iklim koşulunda hizmet verebilen TURKAR EMERA 4×4 özel aparatları sayesinde, çetin arazi koşullarında olduğu gibi, demiryolunda da atak ve güvenli bir sürüş olanağı sunuyor. Saatte 30-40 kilometre hızla geri gitme özelliği de bulunan araç, bünyesinde bulunan ve vagonların fren sistemi için kullanılan özel hava sistemi sayesinde gerek önden gerekse arkadan vagon çekmede büyük kolaylık sağlıyor. Ray üzerinde gidebilen 4×4 araç sayesinde, ihtiyaçlarını yurt dışından karşılayan kamu ve özel sektör kuruluşları artık yerli bir ürünü de güvenilir bir iş ortağı olarak kullanabilecek.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir