Proton Exora Reev ve Saga Ev elektrikli araçlarla çevre dostu sürüş keyfi…

Ulubaşlar Holding bünyesinde hizmet veren Proton Otomobil’in çevre dostu, elektrikli modelleri; Exora Reev ile Saga Ev, 2013 yılında Türkiye yollarına çıkmayı hedefliyor. İleri mühendislik uygulamaları sonucunda elektrikli araç segmentindeki en uzun menzile sahip bu araçlar; doğaya zararlı atık salmama özelliği sayesinde çevreci bir görünüm sergiliyorlar.

Türkiye pazarında 2013 yılı içerisinde yer alması hedeflenen araçlar; teknolojik ve modern yapısı, çevreci-doğa dostu özellikleri ve şık dizaynıyla kullanıcılarını bekliyor.

 

Full Şarj İle 1000 Km Sürüş Menzili

Hem pil hem de yakıt kullanımına imkân sağlayan bu araçlar, pil kullanılırken çevreye hiç zarar vermiyor. Alışılagelmiş hıbrıd araçlardan farklı olarak 400cc gücünde lityum iyon pilleri besleyen jeneratörü sayesinde 1000 km menzile kadar çıkabilen bu araçlar hareket halindeyken de şarj edebilen jeneratörü sayesinde daha uzun mesafeleri katedebiliyor.

 

Sıfıra Yakın Emisyon Ve Dışarı Zararlı Atık Salmama Özelliği

Proton’un ileri düzey mühendislik uygulamaları sonucunda ürettiği, elektrikli araç pazarında en uzun menzile sahip olan araçlar Exora Reev ve Saga Ev; fosil yakıt kullanmamaları nedeniyle sıfıra yakın emisyon değeri ve dışarı zararlı atık salmama özelliğine sahip. Böylelikle daha sağlıklı ortamlarda sürüş imkanı sunan bu araçlar; aynı zamanda doğanın da dostu.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir