0 Emisyonlu Maraton da neyin nesi?

Türkiye’nin İlk  0 Emisyonlu Maratonu; Dünyanın Tek Kıtalararası Maratonu’nda Koşu Zamanı Takip Araçları, Dma Elektrikli Araçlar Olacak.

Elektrikli araç teknolojileri geliştirmek ve elektrikli araç üretmek üzere faaliyetlerini sürdüren Derindere Motorlu Araçlar (DMA), Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nun resmi araç sponsoru olarak Türkiye’de bir ilke imza atacak. Yeşil Maraton kapsamında katılımcıların saat takibi yapmaları amacı ile kullanılacak olan 4 adet yüzde yüz elektrikli DMA aracı, maraton katılımcılarına, emisyondan uzak sağlıklı bir koşu atmosferi sunacak.

Elektrikli araçların Türkiye’deki geleceğine inanan ve bu yönde çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren DMA’nın bu maratonda resmi araç sponsoru olarak yer alması, ilk defa bu kadar geniş katılımlı bir spor etkinliğinde elektrikli araçların çevreci misyonuna dikkat çekmesi yönünden kitlesel bir farkındalık yaratacak.

Uzun yıllara dayanan otomotiv ve teknoloji birikimlerinin ardından, 2007 yılından beri faaliyet gösteren DMA, binek araçlara kendi teknolojisini uygulayarak, onları yüzde yüz elektrikle çalışan araçlar haline getirerek pazara sunuyor. Şu an ürettiği %100 elektrikli araçların sunduğu 400 km’lik menzil değeriyle Dünya genelinde referans olarak gösterilen DMA, aracın içine entegre edilen hızlı şarj ünitesi sayesinde 1.5 saatte tam kapasite ile şarj olabiliyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir