Doğuş Grubu çalışanlarına “trafik hayattır” eğitimi

Doğuş Otomotiv’in Trafik Hayattır! sosyal sorumluluk platformu kapsamında, Doğuş Grubu’na bağlı şirket çalışanlarına, güvenli sürüş ve ilk yardım teknikleri konulu eğitimler verildi. İstanbul Park pistinde gerçekleşen eğitimlerin amacı Grup çalışanları aracılığıyla toplumun her kesiminde trafik güvenliği bilinci ve farkındalığı oluşturmak.  

Doğuş Otomotiv, 2004 yılından itibaren kesintisiz sürdürdüğü Trafik Hayattır! sosyal sorumluluk platformu kapsamındaki çalışmaları vasıtasıyla trafik kültürü üzerinde toplumun tüm kesimlerinde olumlu bir değişim yaratmayı amaçlıyor. Trafik güvenliği bilincinin, Doğuş Grubu çalışanlarından başlayarak topluma yayılması yönünde bir strateji izleyen Doğuş Otomotiv, eğitimlere ilk olarak kendi içinde başladı. Mayıs ve Haziran ayında Doğuş Otomotiv çalışanlarına verilen “Trafikte İlk Yardım Yaklaşımı Bilinçlendirme Eğitimi” ve “Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi” Ekim ayında ise tüm Doğuş Grubu çalışanlarına verilerek, yaygınlaştırıldı. İçeriği, alanında uzman kişiler ve akademisyenler tarafından oluşturulan eğitimler Doğuş Grubu çalışanları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Böylelikle yaklaşık 1000 Doğuş Grubu çalışanı Trafik Hayattır! sosyal sorumluluk platformu kapsamında trafik güvenliği eğitimi almış oldu. Eğitimlerde trafik kazaları sonrasındaki ilk yardım teknikleri hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Teorik bilgilerin yanında “Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi” ile de pratik sürüş aktiviteleri gerçekleştirilerek verilen bilgiler pekiştirildi.

Ali Bilaloğlu : Eğitimler toplumun geneline yayılacak

Eğitimin, Doğuş Grubu çalışanlarına yönelik ayağı ise 1- 2 Ekim 2011 ve 21 – 22 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Park’ta gerçekleştirildi. Doğuş Holding, Garanti Bankası, Garanti Portföy, Garanti Emeklilik, Garanti Factoring, Doğuş Turizm, Doğuş İnşaat, Ayhan Şahenk Vakfı, VDF, Yüce Auto, DGym ve Doğuş Otomotiv olmak üzere Doğuş Grubu’nun birçok şirketinden, farklı departmanlardaki çalışanlar,  güvenli sürüş ve ilk yardım teknikleri konulu eğitimlere katıldı. Slalom, Engel Kaç, Islak Zemin, Gymkana ve Pist Sürüş etaplarından oluşan Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimi alan katılımcılar, ayrıca öğrendiklerini F1 pistinde araç kullanarak da deneyimleme şansı yakaladı. 

 

 

Trafik Hayattır! kapsamında verilen eğitimler ile ilgili konuşan Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu “Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında trafik sorunu da geliyor. Türkiye’nin lider otomotiv distribütörü olarak, iştigal alanımız olan otomotiv sektörü ile alakalı trafik güvenliği konusuna oldukça önem veriyoruz. Bu konuda, öncelikle çalışanlarımıza olmak üzere tüm paydaşlarımıza ulaşacak şekilde farklı eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile kültür değişimi yaratmayı hedefliyoruz.  Bunun için belki de Türkiye’nin en bilinen sloganlarından birine sahip olan Trafik Hayattır! sosyal sorumluluk platformu dahilinde yürüttüğümüz projeler ile trafik sorununun çözümü konusunda üzerimize düşenleri yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.  Doğuş Grubu’na yönelik güvenli sürüş eğitimlerinin de bu gayretin bir parçası olduğunu söyleyen Bilaloğlu, “Biz, öncelikle kendi kapımızın önünü temizlemek amacıyla, grup içindeki çalışma arkadaşlarımızla güvenli trafik için ilk adımı attık. Bu dalganın, çalışma arkadaşlarımız aracılığıyla toplumun geneline yayılmasını amaçlıyoruz. Önümüzdeki günlerde ise trafik güvenliği bilincinin toplumun geneline yayılması adına yeni projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Trafik güvenliği bilinci yüksek bir toplum ve trafikte karşılıklı saygı ve sorumlu davranış konusunda kültür geliştirmeyi hedefleyen Doğuş Otomotiv, Trafik Hayattır! sosyal sorumluluk platformu kapsamında çalışmalarına aralıksız devam etmeyi planlıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir