Citroën’den Otomobil Teknolojisine Bir Yenilik!

PSA Peugeot Citroën Grubu’nun yeni geliştirdiği şasi platformu EMP2’nin kullanıldığı ilk model  CITROËN C4 Picasso olarak dikkat çekiyor. Bu yeni nesil şasi platformu özel alışımları sayesinde, hem çok daha hafif, hem çok daha sağlam.

Hafiflemesi sayesinde, platformun kullanılacağı modeller daha az karbon salınımı ve daha az yakıt tüketimi değerlerine ulaşıyor. Ayrıca yere daha yakın olması nedeniyle, araçların yol tutuşlarının da artmasına imkan veriyor

Modüler bir özelliğe sahip olan yeni EMP2 şasi platformu, kullanılacağı araçların boyutları doğrultusunda daha uzun veya daha kompakt olabiliyor.
Citroën, otomobil dünyasında yeni bir döneme geçiyor. PSA Peugeot Citroen grubunun 1998 yılında başlattığı platform politikasının yeni nesil ürünü olan yeni nesil şasi platform EMP2(Efficent Modular Platform2);   sürücülere hem ekonomi hem de konfor adına bir dizi yenilik sunuyor.
PSA Peugeot Citroën Grubu’nun yeni nesil şasi platformu EMP2’in sağladığı faydalar ilk olarak yeni CITROËN C4 Picasso modelinde görülüyor. Aracın  benzersiz iç hacmi ve rekor büyüklükteki bagaj hacmi hemen dikkat çekiyor.  Yeni platform   PSA Peugeot Citroën Grubu’nun diğer modellerinde de tüketiciler ile buluşmaya hazırlanıyor. Citroen C4 Picasso günümüzde; EMP2 ile segmentinde ilkleri yaşatan özel bir model olarak dikkat çekiyor.

PSA Peugeot Citroën Grubunun yeni şasi platformu EMP2’in (Efficient Modular Platform2),  ilk kullanıldığı model olan yeni Citroën C4 Picasso; EMP2 sayesinde bir önceki nesline göre 140 kg daha hafifletilmiş durumda. EMP2 platformunun verimliliği sayesinde  Yeni CITROËN C4 Picasso’da yakıt tüketimi  100 km için ortalama 4 litre iken,  CO2 emisyonu da  104 g/km.

EMP2 platformunun sunduğu bir diğer imkan ise, aracın dış boyutlarında daha kompakt, ancak genişleyen dingil mesefasi sayesinde ise iç boyutlarında daha geniş bir kullanım alanı sunmasıdır.

Bu faydanın ilk somut örneğini de Yeni Citroen C4 Picasso modelinde görülüyor; yeni EMP2 platformu sayesinde dingil mesafesi artık 55 mm daha uzun  olan C4 Picasso; sınıfındaki en geniş diz mesafesine (159mm) sahip  ve  bu kompakt yapısı sayesinde  de iç mekanının daha geniş olması ile fark yaratıyor.

EMP2 (Efficient Modular Platform 2) Hakkında …

EMP2 platformunun sunduğu imkânlar sürücülere kolay ve rahat bir sürüş sağlayacak yenilikler sunuyor. PSA Peugeot Citroën Grubu’nun alüminyum ve yüksek dirençli çelik kullanılan parçalardan ve farklı alışımlardan oluşan yeni şasi platformu EMP2 sayesinde; hafiflemiş araç ağırlığı, düşük yakıt tüketimi, düşük CO2 salınımı,  konfor ve yüksek güvenlik avantajları tüketiciler ile buluşuyor.

EMP2; araçlarında ferah ve aydınlık bir iç hacim, konfor, üstün sürüş keyfi ve geniş bagaj hacmi gibi özellikler arayan sürücü ve yolcular için oldukça ideal bir platform olarak öne çıkıyor.

Yüksek imalat teknikleri ve kullanılan özel alüminyum materyaller ile hafifleştirilmiş platform, düşük yakıt tüketiminin yanı sıra yüksek performans ile müşteri memnuniyetini en üst noktaya taşıyor.
Kompakt tasarımı ile dikkat çeken EMP2; sınıfının en iyi manevra kabiliyetini sağlarken gelişmiş ses yalıtımı ile sürücülere benzersiz bir sürüş keyfi yaşatıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir