Bundan sonra tercih dışısın “Kamil Koç”

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından, 1- 2 Kasım tarihlerinde “Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği Sempozyumu”nda bildiri sunmak üzere ben (Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demir) ve bir Doç. arkadaşım 31/10/2012 tarihinde saat 22.00’da Isparta’ya gitmek üzere İstanbul’dan Kamil Koç’la yolculuğa başladık. Isparta’ya gidene kadar sırasıyla; Gebze (15 dakika), İzmit (10+20 dakika geç gelen bir yolcunun beklenmesi), Sakarya otogarlarında (10 dakika), Bozöyük’teki 30 dakikalık molayla ve arada bir duraklama daha var ben uyumuşum sabah 05.00 civarında Afyon otogarına giriş yaptık.

Ben burada yine 10-15 dakika duraklanılır diye düşündüm. Aşağıya indim. Muavine sabah namazı kılmak istediğimi söyledim. Hemen gidiyoruz vaktimiz yok denildi.  Bende yukarıdaki duraklamaları ve molayı dikkatlerine sunarak, Doç. arkadaşımla 5 dakika içerisinde geliriz dedik ve namaza geçtik.

Çok dakik olan firmanın! muavini saolsun biz namazı bitirmiştik ki kapıda bizleri karşıladı ve otobüs kalkmak üzere diye söyledi (Tüm bunlar yaklaşık 6 dakika içerisinde cereyan etti). Bende tekrar yukarıdaki duraklama ve molaları dikkatine sundum ve bizimde hakkımız olduğunu belirttim.

Nihayet araca bindik ve sabah 07.30 civarında Isparta otogarına giriş yaptık. İstanbul-Isparta yolculuğumuz 9.5 saat sürdü. Bu sürenin en az 2 saati yani 120 dakikası molalarla geçti. Bu sürede namazdan 6 dakika esirgenmeye çalışıldı.

Nihayet sempozyum bitti ve arkadaşımla birlikte 02/11/2012 tarihinde saat 22.00’de bu sefer İstanbul’a gitmek üzere 32 ER 424 plakalı Kamil Koç Firmasının otobüsünde 15 ve 16 numaralı koltuklarda Isparta otogarından otobüse bindik. Gidiş dönüş biletim olmasaydı gidişte yaşadığımız olaydan dolayı Kamil Koç’u tercih etmeyeceğimi buraya not düşeyim. Neyse yolculuğumuz başladı. Sandıklı’dan yolcu alımı (15 dakika), Sandıklı ile Afyon arasında 30 dakikalık bir mola (mola yerinin ismini hatırlayamadım), Afyon otogarı yolcu alımı (15 dakika), gardan ayrıldıktan 10 dakika sonra 15  dakika geç gelen bir yolcunun beklenmesi, Kütahya’dan yolcu alımı (10 dakika), Bozöyük’te mola (30 dakika) ve nihayet sabah 5.30 civarında Sakarya otogarına yolcu indirmek için giriş yaptık.

Şoför ve muavine aynı gidişteki şekliyle 5 dakika içerisinde bir sabah namazı kılıp geleceğimizi söyledğimizde; biz hemen gidiyoruz, duramayız dedi ve aracın direksiyona geçerek kısmi bir gitme manevrası yaptı. Bu sırada arkadaşım ve ben aşağıdayız. Ben arabaya atladım ve şoföre aynen şu cümleleri söyledim.

Benim tuvalet ihtiyacım olsaydı ki vardı, bu molayı verecektiniz değil mi? Varsa git dedi. Neden namaz için beklemiyorsun dedim. Bu cümleye bir şey diyemedi ancak gitme tehdidi yaptı. Bende şoföre “hemen geleceğim gidersen git” dedim. Bende önce tuvalete daha sonra namaza gittim. Nihayet bütün bu işlemler 7 dakika’da gerçekleşti ve araca geldik. Tabi ben koltuğa vardığımda 2-3 dakika sonra araca binenlerde olmadı değil. Tüm bu yaşananlar kimyamı/zı/ bozdu. Sonuçta Sakarya otogarından ayrıldıktan sonra Gebze otogarında da bir 10 dakikalık yolcu indirme işlemi yapıldı. Saat sabah 07.25 civarında Dudullu’ya geldik. Dönüşteki toplam mola süresi 2,5 saat yani 150 dakika olarak gerçekleşti. 150 dakika da Tahammül edilemeyen 7 dakika.

Özetle:

Namaz meselesi olunca hem gidişte hem de gelişte muavin ve şoförlerin kabalıkları ayyuka çıktı demem abartılı değil. Diğer zamanlarda olumsuz bir tavır gördüğümü söyleyemem. Sanki özellikle namaz meselesiyle ilgili uyarılmışlar gibime geldiğini,

Gidiş ve dönüşteki bonkörce duraklama ve/ya mola süreleri dikkate alındığında namaz için yapılan cimriliği sergileyenleri kamuoyu vicdanına bırakıyorum. Ayrıca gidiş dönüş biletim olmasaydı dönüşte Kamil Koç’u tercih etmeyecek olduğumu,

31/10/2012 ile 02/11/2012 tarihlerinde Kamil Koç firması ile yaptığımız yolculuklarda namaz odaklı tüm yaşadıklarımızı bugünün Türkiye’sinde işletmecilik yapan bir firmaya yakıştırmamın mümkün olmadığını,

Müşteri olarak kral olmasakta ya da öyle algılanmasakta bu durum karar alıcı ve uygulayıcı olmadığız anlamına gelmediğini,

Bundan böyle tüm çevremle birlikte sizleri yani Kamil Koç firmasını tercih etmeyeceğimi yüksek sesle duyurmaya çalışacağımı,

Tüm kamuoyuna saygıyla duyururum.

Dr. Abdullah DEMİR

Otoguncel Web Sitesi Genel Yönetmeni

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir