Audi A1 Sportback’in, 1.6 litre TDI motoru S-tronic şanzımanla kombine edildi

2012 yılı başında start çizgisindeki yerini alan A1’in geçtiğimiz günlerde satışa sunulan 5 kapılı versiyonu A1 Sportback, şimdi 1,6 litrelik TDI motor ve S tronic şanzıman seçeneğiyle showroomlarda yerini aldı.

Türkiye’de satışa sunulmasının ardından yoğun ilgi gören A1 Sportback, 1,6 litrelik TDI motoru ve S tronic şanzımanıyla daha da iddialı.

Audi’nin A1 model ailesinin beş kapılı seçeneği A1 Sportback, 1,6 litrelik TDI motorlu versiyonla genişledi. Tasarımı, kullanım konforu, boyutları ve ekonomisiyle büyük beğeni toplayan A1 Sportback 1,6 TDI, S tronic şanzımanla alınabiliyor.

Her motor seçeneğinde etkileyici ölçüde verimlilik sunan A1 Sportback’in S tronic şanzımanla donatılmış 1.6 litrelik TDI motoru 100 km’de ortalama olarak sadece 3,8 litre yakıt tütemi değerine ve km’de 99 g CO2 emisyonuna sahip.

Gücün tekerleklere aktarımını sağlayan 7 ileri S tronic şanzıman, A1 Sportback’in, sınıfında üstlendiği liderlik rolünün altını çizerken, bu çift kavramalı şanzıman, sarsıntısız, son derece seri bir şekilde vites değişimine ve kesintisiz bir güç akışına olanak tanıyor.

Etkileyici dış tasarım

Eğimli üst köşelere sahip tek çerçeveli ızgaranın hakim olduğu ön kısmıyla hemen dikkat çeken A1 Sportback’te motor kapağı ve bagaj kapağı tüm gövdeyi sarıyor, omuz çizgisi de otomobilin tamamını çevreliyor ve zarif bir akışa sahip olan tavan, bütünleşik spoyleri ile dik eğimli C sütununa geçiş yapıyor. Kontrast renkli tavan ise üç kontras renkten biriyle opsiyonel olarak alınabiliyor.

Daha geniş iç mekan ve bir Audi klasiği; kaliteli işçilik

Son derece geniş ve aydınlık bir iç mekana sahip Audi A1 Sportback’in kademeli ön kısmı ile gösterge paneli bir uçağın kanadını andırıyor; yuvarlak hava menfezleri jet motorlarının izlerini taşıyor. Orta konsol hafifçe sürücüye eğimlidir; orta tüneldeki konsol ise bir yatın arkasıyla benzer özellikler taşıyor.

Audi’nin klasik güçlü yönlerinden biri olan net kumandalar ve mükemmel işçilik A1 Sportback’te de kendini hemen hissettiriyor. Dikkatle tasarlanmış birçok ayrıntı A1 Sportback’in üst düzey kişiliğini belgelerken, yeni renkler de gençlik dolu özelliğini vurguluyor. İster renkli hava menfezi yuvaları ister kaliteli deri döşemeler olsun, A1 Sportback, kullanıcılarına bireysel yaşam tarzlarını yansıtacak şekilde kişiselleştirme konusunda sayısız imkân sunuyor.

Fark yaratan donanım seçenekleri

Standart olarak klima ve elektrikli camlarla sunulan A1 Sportback, Attraction ve Ambition donanımın yanısıra, bir dizi sportif, şık, ayrıcalıklı unsurların yer aldığı paket de mevcut. Üst düzey seçenekler, delüks otomatik klima ve konforlu anahtardan, vites değiştirme kulakçıklarının bulunduğu çok fonksiyonlu deri direksiyona kadar uzanıyor.

En üst sırada MMI sisteminin yer aldığı bilgi eğlence ve multimedya sistemleri yelpazesi bu segmentte standartları belirliyor. Bu üst düzey sistem, sabit disk, MMI çalışma ilkesi, DVD sürücü ve akıllı sesli kumandayı içeriyor. Gösterge panelinden çıkan katlanır monitör, yüksek çözünürlükte üç boyutlu grafikleri sergiliyor. 465 watt’lık Bose surround ses sistemi, Audi’nin temin ettiği üst düzey tamamlayıcı modüllerin sadece bir örneği.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir