Arazinin en hızlısı: Brabus 800 HP WIDESTAR

 

Brabus 800 WIDESTAR, sınıfının en güçlü aracı. 800 HP motoru ve 4 saniyede 0-100 km/h hızlanması oldukça şaşırtıcı. Brabus 800 WIDESTAR, sadece performansı ile değil sunduğu konfor ve kaliteli işçilikle de ön plana çıkıyor.

Brabus, Mercedes G Sınıfı’nın motoruna yaptığı müdahale ile sınıfının en güçlü aracını üretti. Brabus 800 V12 Biturbo adından da anlaşılacağı gibi 800 HP gücünde ve 12 silindirli. Bu motor Mercedes S Sınıfı’ndan alının ve oldukça güçlü olan bir motor. Brabus yetkilileri bu 12 silindirlik motoru araca koymadan önce mekanik ve elektronik olarak elden geçirdiler. 5.5 lt hacmindeki motor, 6.3 lt’ye yükseldi. Pistonların büyümesinden krank mili de etkilendi ve modifiye edildi.

Motorda 2 turbo, yeni soğutma sistemleri, çok farklı bir emme manifold sistemi ve Brabus 800 için özel tasarlanmış paslanmaz çelikten yüksek performanslı egzoz kiti de kullanıldı.

Motorun işletim sistemi yeniden yapılandırıldı. Böylece maksimum güçle beraber, düşük emisyonda elde edildi.

Brabus 800 WIDESTAR bu değişikliklerle 5500 d/d’de 800 HP güce çıktı. 2100 d/d’de eldeedilen 1420 Nm’lik tork ta oldukça etkili. Bu iri cüsseli arazi aracının 0-100km/s hızlanma değeri 4.0 saniye. Sınırlayıcı kullanıldığında maksimum hızı 240km/h. Sınırlayıcı iptal edildiğinde ise maksimum hız 270 km/h’ye yükseliyor. 

Brabus 800 WIDESTAR etkili performansla sportif görünümü de birleştiriyor. Standart G Sınıfı’ndan daha dinamik bir görünüm sunuyor. Gövde genişliği12 cmartırılan aracın ön çamurluklarındaki hava çıkışları yüksek performanslı motorun soğutulmasında büyük rol oynamakta. Önde led gündüz farları  ve arkada led stoplar Brabus’un bu araca kattıkları arasında. Brabus bu araç 20 ve23 inçjantlar öneriyor. Özellikle 23inçlik jantlar araca farklı hava katıyor. 305/35 R 23 yüksek performans lastikleri için Brabus Pirelli veya Yokohama markalarını bu araç için öneriyor.

Brabus daha önceki modellerinde olduğu gibi bu aracın süspansiyon sisteminde de Bilstein’le çalıştı. Hem otoyol koşullarında hem de arazide bu süspansiyon sistemi beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Bu yüksek teknolojili süspansiyon sistemi elektronik olarak ayarlanabiliniyor. Sistem otomatik olarak ayar yapıyor. Araçtaki sensörler hız, yanal hızlanma ve direksiyon açısı gibi parametreleri algılayarak milisaniyeler içinde spor ayarlarına veya normal konuma geçiyor.
Brabus 800WIDESTAR’ın iç makanı da değişimden etkilendi. Özel kokpit tasarımı oldukça etkili. Ergonomik direksiyon spor simidi, 280 km/h’lik gösterge paneli ilk göze çarpan detaylar. Müşterinin isteğine göre alkantara deri kombinasyonu veya daha farklı kumaş seçenekleri bu araç için kullanılabiliniyor.

Brabus Türkiye Mümessili F355 bu aracı Türkiye’ye bu motor seçeneği ile getiriyor. Şuanda Türkiye’de birkaç tane Brabus 800 WIDESTAR gezinmekte. Aracın logoları ve heybetli duruşu kendini hemen belli ediyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir