Allison Transmission, UITP fuarında en yeni teknolojilerini sundu!

Allison Transmission, UITP fuarında performans, güvenilirlik ve yakıt tüketimi konularındaki avantajlarını vurgulamak üzere şehiriçi ve şehirlerarası otobüsler için ürettiği tam otomatik şanzıman ve hibrid tahrik sistemleri yelpazesini sergiledi.

Allison Transmission, UITP Uluslararası Mobility ve Şehir Ulaşımı Fuarı’nda otobüsler için ürettiği şanzıman ve hibrid teknoloji yelpazesini sergiledi. Fuar ziyaretçileri, en yeni Allison Transmission teknolojisinin, yakıt tüketimini ve emisyonları azaltırken aynı zamanda aktarma organlarının optimizasyon ve performansını nasıl daha da arttırabileceğini görebildiler.

Fuarda, Allison’ın şehiriçi ve şehirlerarası otobüsler için ürettiği geniş ürün yelpazesinden H 40/50 EP™ hibrid tahrik ünitesi, Torqmatic® ve 2000 Serisi şanzımanlar da dahil olmak üzere Allison’ın Continuous Power Technology™/Sürekli Güç Teknolojisi’nden yararlanan geniş uygulama alanlarına sahip şanzımanlar sergilendi.

Aracın performans ve verimliliğini arttırabilen yeni yazılım ve donanımı ile gelişmiş Allison 5. Nesil kontrol sistemi, en son Euro 6 motorlarıyla mükemmel bir şekilde entegre oluyor. Tamamıyla yeni Transmission Control Module/Şanzıman Kontrol Modülü topografyanın tanınmasını daha da geliştirmek için dahili bir eğim ölçer kullanarak vites değiştirme stratejisini belirliyor ve yakıt tasarrufunu arttırıyor. Bu yeni işlemci daha hızlı bilgi işlenmesini sağlıyor ve geliştirilmiş hat sonu programlama ile daha yüksek hızlı CAN bus (500Kbps) uyumluluğu özelliklerini sunuyor. Ayrıca bu yeni nesil elektronik kontroller, sürücü kaynaklı sert sürüş uygulamalarının hafifletilmesi ve yakıt ekonomisinin daha da arttırılması için iki adet ek hızlanma yönetimi de sunuyor.

Hibrid sistemlerle yakıt tüketimi ve emisyonlar azalıyor

UITP Fuarı’nda Allison çift-modlu paralel hibrid sistemin sunduğu avantajları tanıtmak için H 40/50 EP™ hibrid tahrik birimi sergilendi. Geleneksel dizel yanma motorunu çift elektrik motoruyla bir araya getiren hibrid sistem, yolculara daha sarsıntısız, daha sessiz bir yolculuk sağlarken, yakıt tüketimi ve CO2 salınımlarını azaltan paralel bir yapı sunuyor.

Allison hibrid sistemi özellikle DC/DC konvertör imkanı sunuyor ve spesifik bazı operasyonların gerekliliklerine uygun olarak daha iyi hızlanma yönetimi için HyValue™ stratejisine sahip bulunuyor.

Allison Transmission Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgeleri Pazarlama Müdürü Manlio Alvaro açıklamasında; “1990’ların başından bu yana hibrid sistemlerin geliştirilmesinde lider olan Allison Transmission, dünyada üreticilere 5000 adetten fazla H 40/50 EP™ hibrid sisteminin satışını gerçekleştirdi. Allison H40/50 EP™ hibrid sistemimiz aynı geleneksel şanzımanlarımız gibi sağlam ve güvenilir. Hibrid sistemimiz de işletmecilere, hibrid filolarını aynı geleneksel otobüslerle olduğu gibi yönetme imkanı sunarken performans ve verimlilik konularında avantajlar sağlıyor. Şu ana kadar Avrupa’da H 40/50 EP™ sistemiyle donatılmış şehiriçi otobüsleri, yüzde 25’e varan tasarruf sağladı. Yakıt tüketimi özellikle zorlu şehir güzergahlarında daha da azaldı,” diyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir