Sürdürülebilir Enerji Uygulamalarında Başarı Örnekleri!

Shell Eco-Marathon ve Hedef 1 Milyon, Sürdürülebilir Enerji Uygulamalarında Başarı Örnekleri Oldu

AB Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW) 2013 kapsamında, sürdürülebilir enerji alanındaki başarılı örnekler, kamuoyuyla paylaşılıyor. Shell’in, gençleri geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için düzenlediği

“Shell Eco-marathon” ve dünya çapında bir milyon sürücüye tasarruflu sürüş tekniklerini öğreten “Hedef 1 Milyon” etkinliklerini anlatan özel videolar, en çok ilgi gören çalışmalar arasında yer alıyor.

Avrupa Komisyonu öncülüğünde düzenlenen 8. AB Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW), 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Sizin için küçük, Avrupa için büyük bir adım” sloganıyla düzenlenen etkinliklerde, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarındaki en iyi uygulamalar tanıtılıyor. Yeni fikirlere ilham vermesi için sunulan çalışmalar arasında Türk Üniversitelerinden Shell Eco-marathon’a katılan takımların çalışmalarıve Shell’in Türkiye’de Hedef 1 Milyon sloganıyla düzenlediği yakıt tasarrufu etkinlikleriyle ilgili videolar da yer alıyor.

AB Sürdürülebilir Enerji Haftası’nın twitter, Facebook ve YouTube adreslerinde, Shell Türkiye’nin hazırladığı iki özel film paylaşıldı. İlk filmde, geçen Mayıs ayında Rotterdam’daki sokak pistinde gerçekleştirilen 29. Shell Eco-marathon’a katılan Türk takımlarının 1 lt yakıtla en uzun mesafeyi gitmak üzere tasarladıkları araçlar ve çalışmalar, yarışma sürecine ilişkin heyecanlı görüntüler yer alıyor. İkinci filmde ise, dünya çapında bir milyon sürücüye enerji verimliliğini anlatmak ve yakıt tasarruflu sürüş yapmaları için yardımcı olmak için gerçekleştirilen Hedef 1 Milyon kampanyası etkinlikleri yer alıyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir