Shell Madeni Yağ Uzmanları, inşaat ve madencilik sektörlerinin temsilcileriyle bir araya geldi

Shell Madeni Yağ Uzmanları, ‘Shell Madeni Yağlar Teknoloji Forum 2013’ buluşmasında inşaat ve madencilik sektörlerinin temsilcileriyle bir araya geldi

MADENİ YAĞLAR PAZARININ LİDERİ SHELL, İNŞAAT VE MADENCİLİK SEKTÖRLERİNİN ÖNCÜLERİYLE BULUŞTU

“Shell Madeni Yağlar Teknoloji Forum 2013” buluşmasında inşaat ve madencilik sektörlerindeki trendler, geleceğin teknolojileri ve yeni fırsatlar ele alındı. Dünyada ve Türkiye’de 6 yıldır madeni yağlar pazar lideri olan Shell’in Madeni Yağ Uzmanları, sektörlere özel çözümler ve yenilikler hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin ve dünyanın madeni yağlar pazar lideri olan Shell, her yıl farklı sektörlere özel olarak gerçekleştirdiği Teknoloji Forumları ile Türk ekonomisine güç katan sektörlerin temsilcileriyle buluşuyor. Pendik Green Park Otel’de 9-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Shell Madeni Yağlar Teknoloji Forum 2013” inşaat ve madencilik sektörlerinin öncülerini bir araya getirdi. Apa Yayıncılık, SİF İş Makinaları ve Turkcell ise Shell’in çözüm ortağı olarak foruma katıldı.

Forumda, “Teknoloji Liderliği”, “İnşaat ve Madencilik Sektöründe Motor Yağları, Hidrolik Yağlar, Gresler ve Şanzıman Yağları”, “Tasarruf Yakıtları”, “Sektöre Özel Çözümler”, “Kanıtlanmış Müşteri Deneyimleri” başlıklı oturumlar düzenlendi.

Başarımızın Anahtarı Teknoloji Liderliği

Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Burçin Toktamış, Shell’in dünya genelinde ve Türkiye’de 6 yıldır madeni yağlar pazar lideri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bizim için başarının anahtarı, teknoloji lideri olmaktır. Shell, Ar-Ge çalışmalarına her yıl 1,3 milyar dolar yatırım yapıyor. Bu yatırım, Shell teknolojisini her zaman üstün kılıyor. Türkiye’deki liderliğimizi ‘ileri teknolojimiz’, ‘saha uygulamalarımız’ ve ‘iş ortaklıklarımız’ ile sağlıyoruz. Birlikte çalıştığımız sektörlerin taleplerini ve önerilerini dikkate alıyor, kendimizi sürekli bir gelişim süreci içinde görüyoruz. İnşaat, madencilik gibi Türk ekonomisinin öncü sektörlerinde büyümeye kararlıyız. Bu yıl Türkiye’deki 90’ıncı yaşını kutlayan Shell, perakende satışlardan arama ve üretime, kimya, denizcilik ve havacılık satışlarından madeni yağ ihracatına kadar enerjinin her alanında başarıyla faaliyet gösteriyor. Shell’in Derince’deki madeni yağ ve gres üretim merkezi 2012’de 84 bin ton madeni yağ ve gres üretti. Derince’den 46 ülkeye gerçekleştirdiğimiz 13 bin 600 ton madeni yağ ve gres ihracatı ile ülke ekonomisine katkıda bulunduk. 10 kez ‘Akaryakıt ve Madeni Yağ Sektörünün En Beğenilen Şirketi’ seçilmemiz, başarılarımızın ödüllerinden biri oldu.*”

Shell Madeni Yağları Hakkında

‘Shell Madeni Yağları’ terimi, madeni yağlar işiyle uğraşan tüm Shell Grubu şirketlerine atıfta bulunmaktadır. Bu şirketler tüketici motorlarından madenciliğe ve enerji üretiminden ticari taşımacılığa kadar bir dizi uygulamada kullanmak üzere ürün imal edip harmanlamaktadır. Shell’in madeni yağ markaları portföyü Pennzoil®, Quaker State®, Shell Rotella T, Shell Helix, Shell Rimula, Shell Tellus, Monarch, bir araba bakım ürünleri portföyü ve Jiffy Lube®’tan oluşmaktadır. Shell; Almanya, Çin, Japonya (Showa Shell ile ortak girişim), İngiltere ve ABD’de önde gelen madeni yağ araştırma merkezlerine sahiptir.

*Shell&Turcas, aylık iş ve ekonomi dergisi Capital’in gerçekleştirdiği araştırmada 10 kez “Akaryakıt ve Madeni Yağ Dağıtım Sektörünün En Beğenilen Şirketi” seçildi.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir