Shell Helix biyoyakıt uyumluluğunda standartları belirliyor…

Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) yenilenen 2012 standartlarını karşılayan ilk ve tek motor yağı markası oldu. Yapılan testler, Shell Helix Ultra’nın benzin ve dizel yakıtlarda olduğu gibi biyoyakıtlar ile de etkin şekilde çalıştığını ortaya koydu.
Shell Madeni Yağlar, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) yenilenen motor yağı standartları testlerinde üstün niteliklerini ve teknolojideki liderliğini bir kez daha ortaya koydu. Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40, ACEA’nın yeni A3/B4 2012 kriterlerini karşılamak için, motor koruması ve yakıt ekonomisi gibi çeşitli alanlardaki performansları değerlendiren testlerini başarıyla tamamladı.
Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40, ayrıca ilk defa uygulanan ve biyoyakıt kullanımında yağların performanslarını analiz eden CEC L-105 Düşük Sıcaklıkta Pompalanabilirlik Testi’ne tabi tutuldu. Shell Helix Ultra, enerji çeşitliliğinde biyoyakıtların artan öneminin altını çizen bu testi de başarıyla geçti.
Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40, ACEA test süreçlerindeki başarılı performansları ile benzin ve dizel ile olduğu gibi, biyoyakıtlarla da etkili bir şekilde çalıştığını ortaya koydu.
Shell Helix Teknoloji Müdürü Richard Dixon, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40’nın yeni ACEA 2012 kriterlerine uyumlu ilk motor yağları olmaları, Shell’in madeni yağ müşterilerine hangi yakıtı kullanırlarsa kullansınlar aynı yüksek performans ve koruma seviyesini sunma vaadinin bir kez daha altını çizmiş oldu. Yol taşımacılığı sektöründeki karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına yönelik küresel yönetmelikler, geleceğin araçlarına enerji sağlamada biyoyakıtların önemli bir rol üstleneceğini gösteriyor. Gelecekte biyoyakıtlar, enerji çeşitliliğinin hayati bir parçası olacak. Bu nedenle, her zamanki gibi sektörüne öncülük eden Shell, biyoyakıtlarla birlikte kullanıldığında yüksek performans ve koruma seviyesi sunan madeni yağlar geliştiriyor. Shell Helix Ultra 5W-30 ve 5W-40’ın, ACEA tarafından konan spesifikasyonlar gibi devamlı değişen performans şartlarını karşılamayı sürdürmesi, gelecekte de bu tür çalışmaları geliştireceğimize dair müşterilerimize sunduğumuz bir güvencedir.”

Shell Madeni Yağlar Hakkında:
‘Shell Madeni Yağlar’ terimi, madeni yağlar işiyle uğraşan tüm Shell Grubu şirketlerine atıfta bulunur. Shell birçok farklı uygulamada kullanılan müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere geniş çeşitlilikte madeni yağlar satmaktadır. Bunlar binek araç, ağır vasıta, madencilik, enerji üretimi ve genel mühendislik gibi alanları içermektedir.
Shell’in madeni yağ markaları portföyü Pennzoil, Quaker State, Shell Helix, Shell Rotella, Shell Tellus ve Shell Rimula’dan oluşmaktadır. Shell, tüm madeni yağ tedarik zincirine dahil olup sekiz tesiste baz yağları üretmekte, madeni yağ için 50’den fazla tesiste baz yağı ile katkı maddelerini harmanlamakta ve dağıtımını, pazara arzını ve 100’den fazla ülkede madeni yağ satışını gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra müşterilerine teknik destekte bulunmaktadır.
Shell, sunduğu geniş ürün ailesine ek olarak madeni yağ ile ilgili aşağıdaki hizmetleri de sunmaktadır:
• Shell LubeMatch – ürün online tavsiye aracı
• Shell LubeAdvisor – Shell teknik personeli ve online araçlar vasıtasıyla müşterilerin doğru madeni yağı seçmelerini sağlayan hizmet
• Shell LubeAnalyst – müşterilerin ekipmanlarının ve madeni yağlarının durumlarını takip etmeyi,
bakımda nakit tasarrufu ve ekipman arızası sonucunda potansiyel iş kaybından kaçınmayı sağlayan erken uyarı sistemi Shell’in dünya standardındaki teknolojisi müşterilerine değer sunmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Shell Madeni Yağları’nın temelinde yenilik, ürün uygulamaları ve teknik işbirliği vardır. Almanya, Japonya (Showa Shell ile ortak girişim), İngiltere ve ABD’de önde gelen madeni yağ araştırma merkezleri bulunmaktadır. Shell, öncelikli olarak teknolojiye yatırım yapmakta ve yenilikçi madeni yağları geliştirmek için müşterileriyle yakın çalışmalar içindedir ve 150’den fazla madeni yağ, baz yağ ve gresler için alınan patent dizisini içeren patent portföyü, kendilerini madeni yağ araştırma ve geliştirme işine adamış 200’den fazla bilim insanı ve madeni yağ mühendisi bulunmaktadır. Müşterilerine, düşük bakım maliyeti, uzun ekipman ömrü ve azaltılmış enerji tüketimi gibi faydalar sağlamaktadır. Madeni yağ teknolojisinin limitlerini zorlamanın yollarından biri de Scuderia Ferrari gibi üst düzey motor yarışı takımlarıyla çok yakın çalışmalar içinde olmaktır. Bu teknik ortaklıklar madeni yağ bilimindeki bilgilerini geliştirerek yarış pistinden alınan son teknolojiyi ürünlere aktarmalarını sağlamaktadır. Shell, küresel madeni yağ sektörü üzerine hazırlanan Kline and Company’nin yıllık raporunda (“Global Madeni Yağ Endüstrisi 2011: Pazar Analizi ve Değerlendirmeleri”) madeni yağ konusunda dünya lideri şirket olarak kabul edilmiştir ve bu rapor Shell’in yüzde 13 pazar payı ile 2011 yılı boyunca hacmen liderlik pozisyonunu koruduğunu doğrulamaktadır.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir