2012 Yılının Filo Yöneticisi Ödülleri sahiplerini buldu…

Dünyanın lider filo kiralama şirketi LeasePlan ve Ekonomist dergisinin düzenlediği “Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri” sahiplerini buldu. Ekonomist Yılın Filo Yönetici Ödülü’nü Coca-Cola İçecek kazandı. Michelin’in desteğiyle verilen Güvenli Filo Ödülü’nü Abbott alırken, Peugeot Yeşil Filo Ödülü TNT Express’in oldu. Bu yıl ilk kez verilen LeasePlan KOBİ Filo Yöneticisi Ödülü Kalpakçıoğlu Gıda’ya, Jüri Özel Ödülü ise Orman Genel Müdürlüğü’ne verildi.

Filo yönetiminin, şirketlerin performansı ve ülke ekonomisine katkısına dikkat çekmek, çevre ve trafik güvenliği bilincinin oluşmasına destek olmak, kaynakların verimli kullanımını teşvik etmek ve ödüllendirmek için düzenlenen “Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri”, Conrad Otel’de düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Dünyanın lider filo kiralama şirketi LeasePlan ve Ekonomist dergisi tarafından verilen ödüllere, birçok değişik sektörden filo yöneticileri ve sektörün değerli isimleri katıldı.

100’ün üzerinde şirketin filo yöneticisi başvurdu

10 ile 50 adet arasında binek veya hafif ticari araca sahip şirketlerin veya kurumların filo yöneticilerinin LeasePlan KOBİ Filo Yöneticisi kategorisinde başvurabildiği yarışmaya, 50 ve üzeri adette binek veya hafif ticari araca sahip şirketler ve kurumlar da Ekonomist Yılın Filo Yöneticisi dalında başvuruda bulundu. Şirketler Peugeot’nun sponsor olduğu Yeşil Filo ve Michelin’in sponsor olduğu Güvenli Filo kategorilerinde de ödüllendirildi. Başvurular LeasePlan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aclan Acar, LeasePlan Türkiye Genel Müdürü F. Türkay Oktay, Auto SHOW Yayın Yönetmeni Hırant Kasapoğlu, IBM Global Araç Kiralama Başkanı Ralph Ruckgaber, Ekonomist Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani ve Peugeot Türkiye Satış Direktörü Bekir Hassan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Kazaları azaltan Abbott’a Michelin Güvenli Filo Ödülü

Michelin Güvenli Filo kategorisinde birincilik ödülü sürücülerine sağladığı güvenli sürüş koçluğu ve güvenli araç kullanımının performans primine dahil edilmesi uygulamaları nedeniyle Abbott’un oldu. Abbott Filo Yöneticisi İlksen Kalıpçıoğlu, ödülünü Michelin Türkiye Otomotiv Dağıtım Ağı Satış Müdürü Erol Şimşir’den aldı. İkincilik ise GPS araç takip sistemlerinin etkin kullanımıyla kullanıcı ve yaya güvenliğini sağlayan Türk Telekom’un olurken, üçüncü ise 2011 yılına oranla toplam kaza sayısını yüzde 11 azaltan TNT Express oldu.

Peugeot çevreye duyarlı filoları ödüllendirdi

Peugeot Satış Direktörü Bekir Hassan tarafından verilen ve çevre konusunda sürdürülebilir öncü uygulamaların ödüllendirildiği Peugeot Yeşil Filo Ödülü’nde birinciliği TNT Express’in Araç Filo Müdürü Emre Kaynak almaya hak kazandı. TNT Express bu ödüle, filoda kurşunsuz ve kükürtsüz yakıtlar kullanılması, filosunu elektrikli araçlarla büyütmesi ve sürücülerine zorunlu çevreci sürüş eğitimleri vermesi nedeniyle layık görüldü. Peugeot Yeşil Filo Ödülü’nde ikincilik, GPS ile rota planlaması yaparak, iki yıl öncesine göre filo araçlarının kat ettiği toplam yol mesafesini 4 milyon kilometre azaltan Türk Telekom’un oldu. Filosunun yüzde 5’ini elektrikli araçlar ile oluşturan Siemens de üçüncülük ödülünü aldı.

Yılın KOBİ Filo Yöneticisi Ödülü Kalpakçıoğlu Gıda’nın oldu

Türkiye ekonomisinin önemli katma değer kaynaklarından olan KOBİ’lerin değerlendirildiği LeasePlan KOBİ Filo Yöneticisi Ödülü Kalpakçıoğlu Gıda’nın oldu. Kalpakçıoğlu Gıda Satış Müdürü Önder Artar ödülünü LeasePlan Genel Müdürü Türkay Oktay’ın elinden aldı. Kalpakçıoğlu Gıda vermiş oldukları defansif sürüş eğitimleri ve araç takip programları yönetimi sebebiyle bu ödüle layık görüldü.

Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri Jüri Özel Ödülü Orman Genel Müdürlüğü’nün

Jüri özel ödülü ise yönetmekte oldukları filo büyüklüğü, araç çeşitliliği ve acil müdahale ekibi ile çevre ve canlı hayatının güvenliğini korumak adına farklı bir filo yönetim stratejisine sahip olmaları nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü’ne verildi. Ödülü Orman Genel Müdürlüğü adına İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Jüri başkanı ve Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu’nun elinden aldı.

Ekonomist Yılın Filo Yöneticisi Ödülü Coca-Cola İçecek’in

Ekonomist Yılın Filo Yöneticisi Ödülü, ise Coca-Cola İçecek Filo ve Garaj Yöneticisi Levent Topçu’nun oldu. Coca-Cola İçecek bu ödüle 360 derece filo yönetimi ilkesi ile araç tahsisinden, güvenli sürüş ve araç bakım prosedürlerinin oluşturulmasına, sürücü hatalarının azaltılması için geliştirilen disiplin kuralları ve araç kullanımı ile ilgili etkin raporlama sistemlerinin kullanımı nedeniyle layık görüldü. Philip Morris SA, yakıt ve yakıt maliyeti tasarrufu, defansif sürüş tekniklerine yönelik yaptığı kapsamlı çalışmalar ve etkin filo raporlama sistemleri nedeniyle ikinci oldu. Ödül, Philip Morris SA İdari İşler Müdürü Naci Güler’e verildi. Toplam sahip olma maliyetini operasyonel kiralama yöntemiyle optimum seviyeye getiren Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş İdari İşler Sorumluları Bülent Köse ve Sevgi Güven de filo yöneticileri Bülent Köse ve Sevgi Güven de üçüncülük ile ödüllendirildi. Kazananlar ödüllerini, Türkay Oktay ve Ekonomist-Capital Genel Yayın Yönetmeni Rauf Ateş’in elinden aldı.

“Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri sektörde değerlendirme standardı olacak”

Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri’nin bu yıl henüz ikincisinin verilmesine rağmen katılımın beklenenden fazla olduğunu söyleyen LeasePlan Genel Müdürü Türkay Oktay, “İlk amacımız filo yönetimi konusunda farkındalık yaratmak. Filo kiralama seçeneğinin şirketlerin performansına, çevreye, ülke ekonomisine ve çevre ile trafik güvenliğine katkısını anlatmaktı. İkinci amacımız ise, filo yönetiminde başarılı olan şirketlerin ve yöneticilerinin ödüllendirilmesi ve başarılı uygulamaları örnek olarak diğer şirketlere sunmak” diye konuştu. Türkay Oktay, Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri’nin gelecek yıllarda da daha fazla katılım ile sektörde bir değerlendirme standardı olmasını hedeflediklerini belirtti.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir