V1 Challenge’ta yine İzmir yine Can Tolon

Yerli üretim yarış otomobili Volkicar ile gerçekleştirilen V1 Challenge 6’ıncı ayak mücadelesi, İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde koşuldu. 15 tane rengarenk Volkicar’ın start aldığı yarışta, 1’inicinin ismi yine İzmirli odu.

Ralli pilotu Volkan Işık tarafından üretilen Volkicar ile gerçekleştirilen V1 Challenge, Tarsus, İzmit, Aydın ve İzmir yarışlarının ardından bir kez daha İzmir ile devam etti. İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde 11 Kasım Pazar günü saat:12.00’te başlayan V1 Challenge 6’ıncı ayak mücadelesi, 15 tane rengârenk Volkicar’ın tampon tampona geçen çekişmeli görüntülerine sahne oldu. Podyumun ilk üç basamağını yine tecrübeli pilotlar paylaşırken genç pilotların gösterdiği performans profesyonel pilotlara taş çıkarttı. V1 Challenge 6’ıncı ayak mücadelesinde podyumun ilk basamağında Serencebey sponsorluğunda Can Tolon, 2’inci basamağında Telia Sonera sponsorluğunda Yağız Avcı olurken 3’üncü sırada ise geçtiğimiz sezonun şampiyonu Doğuş Çay destekli aracıyla Burak Çukurova vardı.

Lider son turda belli oldu

V1 Challenge’ın 6’ıncı ayağında pilotlar, 2’inci kez tüm sezon boyunca heyecanla bekledikleri toplu kalkış sistemiyle start aldılar. İlk yarışta sıralama turları sonuçlarına göre start düzlüğüne dizilen pilotlar, adrenali yüksek bir mücadeleye imza attılar. İlk yarış başlangıcında tecrübeleriyle ilk 5 sırayı alan Yağız Avcı, Can Tolon, Burak Çukurova, Ümit Can Özdemir ve Koray Muratoğlu’nun aralarındaki mücadelesi son ana kadar devam etti. Koray Muratoğlu, bir üst sırada yer alabilmek için yaptığı atak sonucu bariyerlere çarpıp 7’inci sıraya gerilese de sonraki turlarda önünde defans yapan Göksun Erkek’i geçmeyi başardı. İlk yarışı Telia Sonera sponsorluğundaki Yağız Avcı açık ara 1’inci bitirdi. Yarışın kaderini

belirleyecek son yarışta ise ilk 12 pilot start düzlüğünde tersine sıralandı. İlk yarışta start alamayan Yaman Yılmaz, ilk cepte yer alırken kural gereği arka sıralarda yer alan yarışın favori pilotları, bir kez daha tecrübenin ne denli önemli olduğunu gösterdi. 10’uncu sırada start alan Can Tolon, ilk tur sonrası 3’üncü sıraya yerleşti. Pilotlar, son tura kadar liderliğe yükselmek mücadele etseler de 2’inci yarış, Ümit Can Özdemir, Akın Can Kiper gibi genç pilotların başarısıyla sonuçlandı.

Ancak yarış kuralları podyumun isimleri 2 yarışın puan ortalamasına göre belirlendi.

Volkan Işık 2 teker şovu hayran bıraktı

Volkicar’ın tasarımı ve üretimini gerçekleştiren ünlü ralli pilotu Volkan Işık, V1 Challenge 5’inci ayak organizasyonunu izlemeye gelen misafirlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Özel aracıyla 2 teker üzerinde dakikalarca şov yapan Volkan Işık, izleyenleri kendine hayran bıraktı. Türkiye’de ilk defa Volkan Işık tarafından gerçekleştirilen bu şovda, isteyen misafirler Volkan Işık’ın sağ koltuğunda bu nefes kesen gösteriye katıma şansı da yakaladı.

Telia Sonera’nın ana sponsoru olduğu V1 Challenge’a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.

Pilot1.Yarış2.Yarış3.Yarış4.Yarış5.Yarış6.YarışToplam
Yağız   Avcı2020020151792
Can   Tolon9131115202088
Burak   Çukurova1717131791588
Ümit Can   Özdemir7112013131377
Koray   Muratoğlu0917417956

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir