Türkiye’de İlk kez motorsporları yarışı ihraç edildi “V1 challenge Moldova’da”

Türkiye’den doğup dünyaya yayılma hayaliyle ortaya çıkan ilk yerli motorsporları organizasyonu V1 CHALLENGE, Türkiye’nin ardından Moldova’ya kadar uzandı. 6 Mayıs Pazar günü Kişinev Caddeleri’nde gerçekleştirilen V1 CHALLENGE MOLDOVA, 5 binden fazla seyirciyi kendine hayran bıraktı.

Projesi, geliştirme çalışmaları ve üretimi Volkan Işık tarafından gerçekleştirilip gün ışığına çıktığı ilk günden itibaren motorsporlarında bir marka yaratmayı kendine amaç edinen ve bu yolda motorsporları tarihinde yepyeni bir sayfa açan VOLKİCAR, kendisi için tasarlanan Türkiye’nin ilk özgün motorsporları şampiyonası V1 CHALLENGE, bu kez Moldova’nın başkenti Kişinev Caddeleri’nde koşuldu. Toplam 6 ayaktan oluşacak V1 Challenge Moldova, ekim ayı sonunda sona erecek.

Kişinev’in Telecenter Köprüsü’nün bulunduğu bölgede, trafiğe kapatılıp 350 metrelik bir parkur düzenlenerek gerçekleşen ilk V1 Challenge Moldova mücadelesinde 2’si kadın 10 Moldovalı pilot, Volkicarlar’la yarıştı. Sıkı bir eğitim döneminin ardından ilk kez yarışa katılan pilotların hırslı mücadelesini, Telecenter Köprüsü’nün etrafını adeta bir kalın bir duvar gibi saran 5 bine aşkın seyirci, nefeslerini tutarak izledi.

Son ana kadar tampon tampona geçen V1 Challenge Moldova’nın ilk 1’incisi Octavian Nicolaescu, 2’incisi Chiril Gaburici olurken son metrelere kadar ikinciliği zorlayan kadın pilot Angela Andronic ise yarışı 3’üncü olarak bitirdi.

Geçtiğimiz sene Moldova’ya gerçekleşen 12 tane Volkicar ihracatının ardından, kendisi için tasarlanan Türkiye’nin ilk özgün motorsporları müsabakası V1 Challenge da bu sayede yurtdışında ilk boy gösterisini yaptı.

Yarış boyunca Moldova basının büyük ilgi gösterdiği organizasyona, Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Moldova Parlamentosu Başkanı Marian Lupu da katılarak ilk Türk yarış otomobili Volkicar’ı kullandılar.

Türkiye’deki şehir merkezlerini gezebilen ve her bölgeye ulaşabilen bir şampiyona hayaliyle yola çıkan V1 Challenge’ın Türkiye yarışları ise 27 Mayıs’ta Tarsus’ta başlayacak.

Abdülkadir YEŞİLYURT

1987 yılında Niğde de doğdu. İlköğretim ve liseyi Amasya’da tamamladı. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2007 yılında Marmara üniversitesine kabul edildi. 2010 yılında Marmara Üniversitesi’nden otomotiv öğretmeni olarak mezun oldu. Şu anda Marmara Üniversitesi’nde “Silindir basınç değişiminin titreşim üzerine etkileri” konulu yüksek lisans tez çalışmasını sürdürüyor. İngilizce bilen Yeşilyurt; otomotivin tarihi gelişimi, içten yanmalı motorlar ve araçlarda arıza teşhisi konularında çalışmalar yürütmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir