Motosikletle güvenli sürüşü destekleyen Honda Gymkhana Fethiye’de…

Türkiye’nin en güvenli motosiklet sürücüsünü seçmek için düzenlenen Honda Gymkhana yarışlarının ikincisi Fethiye’de düzenlendi. Yarışın 150 cc kategorisinde birincisi Tolunay Somyürek olurken, 1000 cc kategorisindeki birincisi Kunter Kuşçu oldu.

Güvenli sürüş konusunda Türkiye’nin en nitelikli aktivitesi olan Honda Gymkhana’yı İstanbul’da başlatan Honda Türkiye, yarışın ikinci ayağını Fethiye’de düzenledi. Koçfinans’ın destek verdiği Gymkhana’da, hem yarışmacılar hem de seyirciler unutulmaz bir güne tanık olurken yarışın ikinci finalistleri de belirlenmiş oldu. Pirelli lastiklerinin kullanıldığı motosikletlerle yarışan sürücüler, Sompo Japan tarafından sigortalandı.

Büyük Final İstanbul’da

1000 cc’lik motosikletlerle yapılan yarışmada Kunter Kuşçu 1., Sezgin Ünal 2. ve Hakkı Günal da 3. olurken, 150 cc’lik motosikletlerle yapılan yarışmada Tolunay Somyürek 1., Tayfun Özal 2. ve Serkan Özcan  3. oldu. İstanbul ve Fethiye’de dereceye girenlerin yanı sıra İzmir’de düzenlenecek Honda Gymkhana yarışlarında finale kalanlar, son yarışta İstanbul’da bir araya gelerek büyük final için yarışacaklar.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir