Infiniti Red Bull Racing’te son dakika!

1. OTOMOBİLSEBASTIAN VETTEL, Bitirme Sırası: 4., Başlama Sırası: 9.

“Son stoptan sonra takım bana öndeki arabalarla aramda büyük bir ara olduğunu, ama arkamdakilerle de büyük bir ara olduğunu söyledi, bu yüzden kapanış amalarında şansımızı deneye karar verdik. Sonra uzun düzlüğe gördüm ve diğer uçta Lewis’in keskin viraja girdiğini götünce ‘eh, biraz fazla uzakta’ diye düşündüm, ama belli ki taze lastiklerle bizim hızımız çok daha fazlaydı. Bu kadar az farkla podyumu kaçırmak üzücü oldu, birkaç viraj daha olsa bir şeyler deneyebilirdik. Yine de bugün stratejimiz işe yaramış gibiydi. İşimizin zor olacağını ve kusursuz turlar çıkarmanın çok önemli olduğunu biliyorduk, ama ilk stintte bunu yapamadık. Nico’dan (Hulkenberg) daha hızlıydım, ama başka bir otomobili izlerseniz ön lastiklerinize fazla yükleniyorsunuz; doğru dengeyi bulmak zor oldu, ama genel olarak memnunuz.”

2. OTOMOBİL MARK WEBBER, BİTİRME SIRASI: BİTİREMEDİ, Başlama Sırası: PİT ŞERİDİ

“Başlangıçta yarış iyi gidiyordu, çabucak yumuşak lastikten kurtulmayı seçtik, sonra da oldukça iyi bir performans sergiledik. Jean-Eric ile yaşadığım olaya gelince, arkasından, makul bir uzaklıktan geliyordum, Jean-Eric virajı çok geniş alıyordu, ama virajın ortasına geldiğimizde gaza basmak istedi. Elbette buna hakkı var, ama ben o sırada artık içerideydim ve o gaza basınca olanlar oldu. Planladığımız pit stoptan iki tur önceydi, bu yüzden erken pit stopa girmem gerekti. Çocuklar stoptan ayrıldığımda lastiğin sabitlendiğini sandılar, fakat ilk turda yerinden çıktı. Bu hafta sonu birkaç sorun yaşadık; bence bugünkü başlangıç pozisyonumuzdan bir şeyler yapabilirdik, ama bu mümkün olmadı.

CHRISTIANHORNER, Takım Direktörü:

“Sebastian yarışa ana lastikle başlamayı tercih ettiğinden bizim için yarışın öndeki otomobillere göre farklı geçeceği en başından belliydi. Ne yazık ki ilk stintte Sebastian Jenson’ı geçtikten sonra Hulkenberg DRS bölgesinde hem Jenson’ı, hem de Sebastian’ı geçmeyi başardı, bu da bize zaman kaybettirdi. Bu kaybettiği zamanın yarışın sonunda Sebastian’a zarar verdiği söylenebilir – o vakti kaybetmese podyuma çıkacağından eminim. Yine de çok güçlü bir performans sergiledik ve Sebastian’ın temposu ve lastiklerini çok iyi yöneterek son turda podyuma çıkmaya son derece yaklaştık. Mark’a gelince, o otomobili bir gecede önemli ölçüde değiştirme fırsatı yakaladı. Pit şeridinden başladığı için ilk turda durmayı ve yumuşak lastiklerini sert lastiklerle değiştirmeyi seçtik, bu onu düzlüğe çıkardı. Daha sonraki temposu mükemmeldi, son derece başarılı bir şekilde yarışa ortak oldu, ama ne yazık ki Jean-Eric ile yaşadığı bir olayda ön kanadı zarar gördü ve bir lastiği patladı. Burnunu ve dört lastiğini birden değiştirdikten sonra Mark ilk turda sağ arka lastikte bir sorun olduğunu bildirdi, halbuki o lastik pitte kesinlikle tamamen sabitlenmişti. Sonra sağ arka lastik otomobilden ayrıldı ve Mark yarıştan çekilmek zorunda kaldı. Otomobili geri alıncaya kadar kesin sebebin ne olduğunu anlayamayacağız.”

THIERRYSALVI,Renault:“Şanghaymotor için zorlu bir pisttir. Düzlüklerle düşük hızlı virajların kombinasyonu motorun bütün seviyelerde çalışmasını gerektirir. Sonuç hafta sonundan önce umduğumuz gibi olmasa da, o sıralarda başladıktan sonra podyumdan yarım saniyeden kısa bir zaman sonra bitirmek olumlu bir şey.”

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir