2011 İstanbul Ralli Kupası 2. yarışı 53 kayıtla start alacak!

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü İSOK tarafından VIA/PORT, İstanbul Ticaret Odası, Ford, Fiat ve Crowne Plaza İstanbul Asia’nın destekleri ile organize edilen 2011 İstanbul Ralli kupasında sırada 2. Ayak var. 17-18 Aralık tarihlerinde organize edilecek yarışta mücadele artarak devam edecek.
Üç ayak üzerinden koşulacak olan kupanın ilk ayağı 3-4 Aralık tarihlerinde düzenlenmiş ve ilk yarışın galibi Osman Tüter – Burak Akçay olurken ikinci sırada Hakkı Ağaoğlu – Hakan Uçucu ve üçüncü sırada Özen Özer – Özden Yılmaz yer almıştı. İki çeker kupasının galibi ise Berkay Hakkı Şavkay olmuştu.
İkinci ayakta kayıt sayısı 53’e ulaştı. Büyük bir mücadelenin beklendiği yarışın etapları da tamamen değiştirildi. Cumhuriyet ve Riva etaplarında 46 kilometre üzerinden koşulan ilk yarışın ardından ikinci yarış Yeşilvadi ve Esenceli etaplarında toplam 47,60 Özel Etap kilometresi üzerinden koşulacak.
Yarışın direktörü Vedat Bostancı şunları söyledi: “ İkinci yarışa 53 kayıtla start vereceğiz. Zirvedeki mücadelenin olduğu kadar ilk kez yarışan amatör sporcuların heyecanını da paylaşıyoruz. 11 farklı marka otomobilin yarışacağı bu yarışın ülkemizdeki motorsporlarına ve otomotive katkısı yadsınamaz ve biz bu organizasyona imza atan ekip olarak çok gururluyuz. Organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan ekibime çok teşekkür ederim ve yarışmacılara başarılar dilerim” dedi.
Aynı zamanda 2011 İstanbul Ralli Kupası’nda alternatif ralli otomobili olarak Türkiye’de ve tamamen Türk bir ekip tarafından hayata geçirilen Control 1’de start alacak.
3 Aralık Cumartesi günü VIA/PORT Gençlik Meydanı’ndan saat 18:00’da start alacak ekipler, servis alanında Pazar gününü bekleyecek. Pazar günü iki etabı da ikişer kez geçecek ekipler finiş için yine VIA/PORT’a dönecekler. Ödül töreni saat 15:30’da düzenlenecek.
Ralli, VIA/PORT ziyaretçileri için gerçek bir adrenalin. VIA/PORT bugün Türkiye’nin en çok ziyaretçi çeken alışveriş merkezlerinden biri ve hafta sonu ortalama 200 bin ziyaretçi ağırlıyor. VIA/PORT’un 7’den 70’e her ziyaretçisi bu spor ile tanışıyor ve rallinin heyecanını, dinamizmini yaşıyor.
Ralli Merkezi olarak Crowne Plaza İstanbul Asia’nın kullanılacağı yarışların servis alanı yine VIA/PORT’un içerisinde olacak tüm gün ralli severler tarafından ziyaret edilebilecek.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir