Mercedes Maybach S600 İncelemesi

Süper lüks araç segmentinde üretim yapan Rolls Roys ve Bentley gibi araçların pazar payında yer edinmeye çalışan Mercedes-Maybach ortak yapımı S600 serisini inceledik.

Diğer S serilerine göre daha uzun olması ve daha düşük desibellerde çalışması aracın başlıca dikkat çeken özelliklerinden.

S Serisi ile aynı olan yeni otomobilde yeni jant seçenekleri, Maybach logoları ve daha bol kullanılmaya başlayan kromajlı parçalar ve 5.435 mm’ye çıkan boya sahip. Uzun aks mesafeli S Serisi modellerinden 200 mm daha uzun olan yeni araçtaki bu artış 3.365 mm’lik aks mesafesine de etki etmiş görünüyor.

Ek ses izolasyonuyla samanyolundaki  en sessiz sedan olduğu iddia edilen otomobil aynı zamanda 0.26’lık hava sürtünme katsayısıyla da üst düzey bir aeorodinamik tasarım mühendisliğini müşterilerine sunuyor. Dışarıda bulunan hemen her parçayı bu amaçla özel olarak şekillendiren Mercedes yüksek süratlerde otomobilin yüksekliğini 20 mm azaltarak sürtünme verimliliğe katkıda bulunuyor.

Dış görünümü tam bir Mercedes olan aracın iç döşemelerinde ve detaylarında Maybach markasını görmek mümkün.

S600’ün çift turbo beslemeli, 6 litre hacimli v12 motoru 530 beygir güç, 830 Nm tork üretebiliyor.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Cevap

  1. Burak dedi ki:

    Rolls-Royce ve Bentley başka dünyaların araçları Mercedes değil onların yanına yaklaşmak onların yanından bile geçemez. Mercedes bıraksın süslü boş lafları da artık birazcık gerçekçi olsun. Mercedes-Maybach S600 ile Rolls-Royce ve Bentley’e Mercedes-AMG GT ile koskoca Porsche 911’e değil rakip olmak onların tırnağının ucu bile olamaz. Merak ediyorum acaba Mercedes hangi kafada yaşıyor. Mercedes tarihi itibariyle saygı duyulması gereken bir marka fakat Mercedes eski çizgisini kaybedeli çok olu ve yolunu iyice şaşırdı. Geçmiş olsun Mercedes..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir