Kadınların En Çok Beğendiği 10 Araba Modeli

  • renault-meganeü
    Renault Megane
  • bmw-1
    BMW 1

Öncelikle bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Sadece fiziksel üstünlüğe sahip oldukları için kadınlara şiddet göstermeyi kendine hak sayan herkesi de sesimizi duyurabildiğimiz derecede şiddetle kınıyoruz. Kadınlarımızı bir gün değil her gün hatırlamak temennisiyle…   Oto Güncel olarak daha çok erkek kullanıcılar tarafından takip edilen bir platformumuz lakin kadınların otomobillere olan ilgisi yadsınamaz bir gerçek. Bizler de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak Kadınların En Çok Beğendiği 10 Araba Modeli yazısını kaleme aldık.

Arabaların da cinsiyeti olur mu diye düşünenleriniz olacaktır. Evet kesinlikle var! Kadınların araba tercihleri ile erkeklerin araba tercihleri çok farklı. Peki kadınlar araba tercih ederken akıllarından neler geçiyor?

Yapılan araştırmalara göre kadınların sahip olduğu annelik içgüdüsü araç seçiminde en etkili faktörlerden bir tanesi. Anne olsun olmasın kadınların araç tercihlerinde karar faktörlerindeki en önemli şey güvenlik. Reklamlar da sık sık kullanılan bebeğim için her şeyin en iyisi sloganını araçlar için de kullanmak çok da yanlış bir tercih olmayacaktır.

Kadınlar, erkeklere oranla daha çok kaza yapmakta ancak kadınların yaptığı kazalar erkeklerin yaptığı kazalara nazaran çok daha az hasarlı olmakta. Bunun nedenlerinden birisi de şüphesiz ki park ederken oluşan kazalar.  İşte kadınlarının araba seçerken dikkat ettiği bir diğer önemli husus ise kolay park edebilmesi. Bu sebepledir ki kadınlar erkeklere göre daha küçük araçları tercih edebiliyor. Hoş gerçi İstanbul gibi metropollerde park 7’den 70’e herkesin en büyük problemi… Ayrıca otomatik park seçenekli araçlar bu konuda ayrıca bir tercih sebebi olabilir.

Kadınlar daha çok yuvarlak hatlı araçları tercih ediyor. Bunun nedeni yine annelik içgüdüsü ve barışçıl olmalarıyla alakalı. Doğu felsefelerindeki inançlara göre keskin hatlar daha çok kavgacı ve negatif enerjiye neden olur.

İşte kadınların en çok beğendiği araç modelleri.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir