Müşteri, Avea İçin Ne İfade Eder!

Nuri Pakdil, önce titiz olma sınavını kazanmalıyız, der ve on numara bir söz söyler. Devamını da İsmet Özel getirir “Titizlik ahlakın ta kendisidir”. Sözün ve eylemin zirvesi Peygamberimiz de “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diye buyurur. Bunlar çok güzel… ya da harikulade…

***

Tepeden tırnağa kadar ciddiyetini ve titizliğini kaybeden bir topluluğa ya da topluma dönüştük.

Nereden çıktı bu yargı diyebilirsiniz.

Son dönemde gelişen iş kazaları mı desek, trafik kazaları mı desek bil/e/miyorum. Zira bunlar kadar önemli olmasa da bankaların haksız kazanç kalemleri ayyuka çıkmıştı ancak onları yakalamak için koşturan GSM şirketleri de yabana atılacak gibi değil. Milleti yolunacak kaz gibi görüyorlar.

Yola yola millette tüy bırakmadınız!

Konuyla ilgili olan herkesi önce insani vicdanlara sonra Allah’a havale ediyorum. Allah’tan Allah var, Ahiret var ve nu mutlu ki ben de buna inanıyorum.

Şükürler olsun.

Bazen çok şey mi istiyoruz/bekliyoruz diye düşünmeden edemiyorum.

Buna üç kere yok, yok, yok demeliyim diyorum.

Hem okuyanı hem de sözü yormamak için meseleye dalalım istiyorum.

***

Evimde Avea’nın 0507 0435835 numaralı data hattı üzerinden internete bağlanıyordum. Ne mutlu artık bağlanmıyorum! Çünkü hattı kapattırdım. Her ne kadar fazladan paralar ödemiş ve kapatırken de kırk dereden su getirmiş olsam da…

Hattı kapattırırken başımdan geçenler kalemime damlamış oldu…

Öncelikle hattı kapattırmak isteğimi telefon ile Avea müşteri ilişkilerine ilettim.

Müşteri temsilcisine ulaşmak güç mesele… Bütün bu güçlüğü aşarak müşteri temsilcisine 15 dakika sonra ulaştım ve konuyu “yani hattı kapatmak istediğimi” aktardım. Zira bizi müşteri temsilcisi nazik bir şekilde karşıladı. Konuyu söylediğimizde 2 güvenlik sorusu sonrası, tarafıma bu işlemin Avea yetkili hizmet noktaların/temsilcilikleri üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Bu işlem neden telefonda yapılamaz anlamıyorum? Bu duruma da bir çözüm bulmak lazım. Bu arama yaklaşık 2 ayda bu olay iki kere tezahür etti.

Neden iki kere çünkü ben bu zaman zarfında ayrı günlerde üç farklı zamanda bu “Avea yetkili hizmet noktaların/temsilcilikleri gittim zira hat kapatma işimi halledemedim.

Çünkü sistem çalışmıyor.

Merak ediyorum bu sistem ne zaman çalışıyor!

Bu olayla son kez karşılaştığımda ağzıma ne geldi bilmiyorum ancak Avea’ya epey methiye dizmişim!

Hanım olaydan epey zaman sonra öyle söylüyor du!

Bu sistemler çalışmıyorsa bir evrak düzenlense olmaz mı? Hayır olmaz. Çünkü giriş var çıkış yok.

Zira meşru para mafyası!

***

Ben bu kapama servislerinin/hizmetlerinin işi zorlaştırmak için yapıldığı kanaatindeyim. Çünkü aynı gün olmayan üç farklı zamandan bahsediyorum.

Sonunda dördüncü farklı bir zamanda kapama için başka bir servis noktasına gittiğimde yine sistem çalışmıyordu. Allahtan orası alışveriş merkezi idi. Bir saat sonra gel halledelim dedi müşteri temsilcisi. Ben iki saat sonra gittim. Nihayet o gün Avea’nın internetinden kurtulmuş oldum.

***

Ben tüm bu işler için en az bir aylık yıpratılmış oldum. Bunun maliyetini kim karşılayacak.

Devletin konuya el atmasını ve tüm GSM şirketleri için şu düzenlemeleri yapmasını bekliyorum.

  • Müşteri temsilcilerine ulaşmada yasal sınır koyulmalı (5 dakika gibi),
  • Servis kapama işlemlerinin mazeret üretilmeden yapılabilmesi için yazılı kapama işlemlerinin de yapılması zorunlu kılınmalı,
  • Bu tür hizmetlerin cep telefonu ile yapılabilmesine olanak tanınmalı,
  • BİMER daha etkin hizmet üretmeli. Hakemlikte yapsın. Bazı konuları ihbar kabul etsin.

Bu istekler bir vatandaş ve müşteri için çok mudur? merak ediyorum.

Ben mağdur oluyorum belki düzenleme gelir herkesin mağduriyeti giderilir. Ne olacak bekleyelim görelim.

Bakalım şaşılacak bir şey olacak mı?

Bilemiyorum bu güne kadar çok şaşırmadım.

Ancak her şeye rağmen tek tesellim var “ahiretin varlığı”.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir