Eko Sürüş – 5 – Trafik, Ağırlık, Yük

Trafiğin iyi takip edilmesi gerekir: Otomobil, ne kadar kararlı ve sakin kullanılırsa o kadar az yakıt tüketir. Aracı akan trafiğin hızına uygun kullanmak, ani hızlanma ve frenlemelerden, gereksiz şerit değiştirmelerden kaçınmak tüketimi doğrudan etkiler. Otomobille ilerlerken sadece öndeki aracı değil, daha ileriye bakarak trafiğin genel akışını izlemek gerekir. Böylece örneğin trafik ışıklarına yaklaşırken gaza basma hatasına düşmezsiniz. Eğer ilerde kırmızı ışık yanıyorsa ayağı gazdan çekip motor kompresyonuyla yavaşlamak doğru harekettir. Bunu yaparken de kesinlikle vitesi boşa almamak gerekir. Trafik ışıklarında değil ama örneğin 1,5 dakikayı geçen beklemelerde motoru stop etmek yararlı olacaktır. Öndeki araçla takip mesafesini iyi ayarlamak, gereksiz gaz ve frenlemelerden kaçınmak hem yakıt ekonomisi sağlar hem de olası kazalara karışmayı da önler.

Aracınızda gereksiz ağırlık taşımayın: Artan ağırlık, artan yakıt tüketimi demektir. Araçlarda gereksiz taşınan her şey, ekstra tüketim anlamına gelir. Bagajda taşınan fazlalıklar (örneğin kıştan kalma kar zincirinin tüm yaz boyunca taşınması, yazdan kalma buzdolabının bütün kış boyunca araçta taşınması gibi) fazladan tüketime yol açar. Ağırlıktan dolayı tüketim artışı, özellikle motor gücü düşük araçlarda kendini daha çok belli eder. Yakıt deposunu sürekli dolu tutmak da fazladan taşınan ağırlık anlamına gelir. Akaryakıt istasyonuna sık uğramak, sürekli fazladan 20-30 litre ağırlık taşımaktan daha iyidir.

Portbagaj kullanımına dikkat edilmeli: Otomobilin ilerlemesini engelleyen önemli dirençlerden biri de aerodinamik dirençdir. Aerodinamik yapıyı bozan her ilave, yakıt sarfiyatını olumsuz etkiler. Portbagaj, gerek artırdığı ağırlık gerekse bozduğu aerodinamik hareket nedeniyle yakıt tüketimini artırır. Portbagaj satın alırken bunları göz önünde bulundurup eski tip metal portbagajların yerine aerodinamik kurallara uygun tasarlanmış yumuşak hatlı kapalı modelleri tercih etmek gerekir. Kullanılmayan portbagajları tavanda taşımak da tüketimi artırmaktan başka işe yaramaz. İşi bittiği zaman portbagajları sökmek gerekir.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir