THERMOTRONIC’in işlevi nedir?

Çok bölge THERMOTRONIC, tam otomatik kullanımda araç içini aşağıdaki durumlara göre soğutur veya ısıtır:
Seçilen olması gereken sıcaklığa,

  • Araç içi sıcaklığına,
  • Dış hava sıcaklığına,
  • Güneş ışınlarına göre,

Otomatik kullanımda sadece sıcaklık değerini ayarlamanız gerekir. Tavsiye edilen sıcaklık değeri normal koşullarda 22 °C’dir ve çok bölge THERMOTRONIC tarafından en kısa zamanda ve en doğru biçimde ayarlanır. Otomatik kullanımda hava miktarı ve hava dağılımını ayarlamanız gerekmez.
Çok bölge THERMOTRONIC ancak motor çalıştığında devreye girer. Sadece camlar
ve sürgülü tavan kapağı kapalıyken en iyi şekilde çalışır.
Çok bölge THERMOTRONIC bir 3 bölge konfor klima otomatiğidir. Aracın içi üç bölgeye bölünmüştür.
Çok bölge THERMOTRONIC bir güneş sensörü yardımıyla güneş ışınlarının yoğunluğunu tanır ve otomatik moduyla araç içi sıcaklığını klimatize eder. Takılı olan polen filtresi toz parçacıklarını ve polenleri büyük ölçüde filtre eder.
Ek Bilgi: Filtrenin değişim aralığı, özellikle çevre şartları etkilerine bağlı olarak değişebilir örneğin çok yoğun hava kirliliği. Kötü çevre koşulları nedeniyle değişim aralığı Servis Bakım
Çizelgesinde belirtildiğinden çok daha erken olabilir. Tıkalı filtre araç içine hava girişini azaltır
ve camlar buğulanabilir.
Çok bölge THERMOTRONIC’in kusursuz çalışması için aşağıdaki hatırlatmaların dikkate alınması gerekir.
Temiz havanın iç mekana girmesini sağlamak için motor kaputundaki hava giriş kanallarını örneğin buz veya kardan arındırın.
Araç içersindeki havalandırma ızgaralarının üzerini asla örtmeyin.
Kaynak: Mercedes-Benz CLK-Serisi İşletme Talimatından derlenmiştir.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir