Run Flat Lastiklerin Kullanımı Hakkında

Run Flat lastikler takıldıkları araçların özelliklerine göre üretilmişlerdir. Dolayısı ile sadece Run Flat lastik takmak için üretilmiş araçlarda kullanılabilirler. < ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

· Genel olarak üreticiler, hava basıncı kaybından sonra Run Flat lastiklerin güvenli bir şekilde 80 km/h hızla 80 km gidebileceklerini garanti etmektedir. Her zaman özel güvenlik bilgileri için aracın kullanım kılavuzuna bakınız.

· Düşük hava basıncı uyarısı görülür görülmez araç yetkili satıcıya kontrol amacıyla götürülmelidir.

· Lastiğin yetersiz hava basıncıyla hangi koşullarda ve ne kadar süre kullanıldığını bilmek mümkün olmadığından hava basıncı kaybından sonra lastik tamir edilmemeli ve değiştirilmelidir.

· Hasarlı veya yetersiz hava basıncında kullanılmış Run Flat lastikler aynı ölçüde, aynı yük indeksinde ve aynı hız kodunda yeni bir Run Flat lastikle değiştirilmelidir.
Hava basıncı kaybından sonra jantlar da hasar görüp görmediklerinin anlaşılması amacıyla kontrol edilmelidir. Hasarlı veya deforme olmuş jantlar yeni bir Run Flat lastik takılmadan değiştirilmelidir.

Pirelli web sitesi

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir