Perde hava yastıkları olan araçlarla yolculuklarda nelere dikkat edilmelidir?

Perde hava yastıkları olan araçlarda yolculuklarda nelere dikkat edilmelidir? Bu konuya bir açıklık getirmenizi beklerim. Saygılarımla.

Öncelikle araçlarda kullanılan perde hava yastıklarının görevine değinelim. Perde hava yastıkları tavanda, yan camların üstlerine yerleştirilmişlerdir. Ön koltuk yolcularının ve arka yan koltuk yolcularının, belirli yandan çarpışmalarda, başlarını korumaya yardım etmek için tasarlanmışlardır. Perde hava yastıkları sadece belirli yan çarpışmalarda, çarpma şiddetine, açısına, hızına ve etkisine bağlı olarak, açılmaya tasarlanmışlardır. Tüm yandan etki durumlarında, aracın ön veya arka çarpışmalarında veya aracın takla atma durumlarında açılmak için tasarlanmamışlardır.
Perde hava yastığı kullanılan araçlarda dikkat edilecek kurallar:

  • Yolcular, özellikle de çocuklar, başlarını yan hava yastığının açılacağı pencere bölgesine yaslamamalıdır.
  • Yolcunun, herhangi bir uzvunun (baş, kollar veya bacaklar) emniyet sisteminin dışına çıkmamasına dikkat edilmelidir. Şişen bir hava yastığı bir çocuğun veya bebeğin başına çarparsa, çok ciddi şekilde yaralayabilir.
  • Perde hava yastığı sisteminin açılma bölgesinin, hava yastıklarının gerektiği zaman uygun olarak açılabilecek şekilde daima serbest durumda kalmasına dikkat edilmelidir.
  • Ön yolcu ile perde hava yastığı arasındaki boşlukta, kesinlikle bir çocuk, bir yolcu veya bir ev hayvanı bulunmamalıdır. Araç seyir halinde iken, ön yolcular hiçbir zaman camdan sarkmamalı veya herhangi bir uzvunu camdan dışarı çıkarmamalıdır.
  • Araçtaki elbise askısına sadece hafif giysilerin asılmasına ve giysi ceplerinde ağır veya sivri uçlu nesnelerin bulunmamasına dikkat edilmelidir.
  • Yolcular daima kemerlerini doğru bir biçimde takmalıdır ve neredeyse dik durumdaki koltuk dayanağına yaslanmalıdır.
  • 1,50 m’nin altında ve on iki yaşından küçük çocuklar, daima uygun çocuk emniyet tertibatları ile emniyete alınmalıdır.

Abdullah Çalışır

1977 yılında Eskişehir de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir de tamamladı. 1996 yılında Eskişehir Anadolu Teknik Lisesi Uçak Motorları bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde Otomotiv Anabilim Dalında lisans eğitimine başladı ve 2001 yılında mezun oldu. 2002-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Eğitimi Anabilim Dalında ‘Buji Ateşlemeli Motorlarda Sıkıştırma Ve Yanma Periyotlarının Analizi' konulu tez çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. Aynı zamanda İzzet Çakan Gemi Makineleri ve Malzemeleri İmalat Ve Pazarlama Ltd. Şti'de Kalite ve İmalat Müdürlüğü, Mercedes-Benz Türk AŞ. ve Volkswagen Otomotiv Yetkili Bayilerinde 2. El Satış Müdürlüğü yaptı. Akademi Marmara Sürücü Kursu'nda Kurucu ve Müdürlük görevi, Marsan Uluslararası Taşımacılık, Otomotiv, Makine Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şirketinde Şirket Müdürlüğü görevi yaptı. Otomotiv sektörüyle ilgili ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılmış olup çeşitli makale çalışmaları bulunmaktadır. Bütün bu çalışmaları sırasında 20 yıldır ailesine ait olan otomotiv firmasında profesyonel olarak her marka araçta 2.El araç piyasa analizi, ekspertizliği ve alım-satım işleri yaptı. Halen ülkemizin en önemli ve değerli otomotiv distribütör markasında eğitim sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk babası olan Çalışır İngilizce bilmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir