Opel Insigniadaki pasif güvenlik teknolojileri

Opel Insignia, yolcularını sadece ileri teknolojiden faydalanan aktif güvenlik sistemleriyle değil, benzersiz bir pasif güvenlik teknolojisiyle de koruyor. Güçlü ve sağlam bir çerçeve, yüksek dayanıklılıkta esnek çelik parçalar, programlanmış deformasyon özelliği, stratejik bir şekilde yerleştirilmiş yaya koruma bölgeleri ve darbe yükü kanallarıyla yeni Opel Insignia, piyasadaki en güçlü güvenlik yapılarından birini sunuyor. Ön hava yastıkları, ani açılmalar sebebiyle oluşabilecek yaralanmaları önlemek amacıyla çift kademeli sistemle çalışıyor.

 

Dilerseniz yolcu hava yastığını, bir düğmeyle devre dışı bırakabilirsiniz. Yan hava yastıkları, yan darbelere ve araç içine giren yabancı cisimlere karşı koruma sağlıyor. Insigniada boydan boya perde hava yastıklarına ek olarak, arka koltuk yan hava yastıkları da bulunuyor.

Insignianın çift ön-gergili kemer sistemi, emniyet kemeri teknolojisinin ulaştığı en son noktalardan birini temsil ediyor. İlk gergi bel seviyesi kemerini ayarlarken, ikincisi kemer yuvası gergisi görevi görüyor. Hava yastıkları ve kademeli koltuklarla birlikte işleyen sistem, bedenin alt kısmını sabit tutarken, üst bedenin hava yastıklarının etkinliğini karşılamaya yetecek kadar hareketli olmasını sağlıyor.

 

Standart Katlanabilir Pedal Sistemi, pedalların ciddi bir çarpışma halinde otomatik olarak katlanmasını sağlıyor. Böylece ayak ve alt bacak yaralanmalarını önlemeye yardımcı oluyor.

 

Her türlü hırsızlığa karşı geliştirilen sofistike güvenlik sistemi, dünya çapında bilinen UK Thatcham standartlarında üretildi. Otomobilinizi motor kaputuna ve bagaja erişimin yanı sıra; kapılardan veya arka kapıdan her türlü giriş teşebbüsüne karşı koruyor. Ultrasonlu sensörler herhangi bir giriş teşebbüsünü anında tespit ederken, Sports Tourerde ayrıca cam kırılmasına karşı sensörler de bulunuyor. Sesli alarm bağımsız olarak çalışıyor ve eğim sensörü lastiklerinizi, hatta jantlarınızı dahi koruyor.

 

Kaynak: Opel Insignianın tanıtım broşürü

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir