Direksiyona Geçmeden Önce Yapılması Gerekenler?

  • Periyodik kontroller ve uzun seyahatlerden önce yapılacak kontrolleri yapmayı unutmayınız.
  • Kaçak olup olmadığını görmek için aracın altını kontrol edin.
  • Lastiklerin hasar durumunu veya anormal lastik basınçlarını ya da lastik dişleri arasına girmiş yabancı cisimlerin olup olmadığını kontrol edin.
  • En iyi sürüş pozisyonu için; koltuğunuzu ve direksiyonu ergonomik bir konuma ayarlayınız.
  • Pedallara basıldığında herhangi bir şeyin (paspaslar gibi) engel teşkil etmediğinden emin olunuz.
  • Çocuk koruyucu sistemlerinin (çocuk koltukları, taşıyıcıları gibi) bir kaza durumunda en güvenli yer olan arka koltuğa uygun bir şekilde bağlandığından emin olunuz.
  • Aman Dikkat: Gösterge paneli veya arka cam rafı üzerine konmuş cisimler, görüşünüzü engelleyebilir. Gösterge paneli veya arka cam rafı üzerine konmuş cisimleri alın. Bu cisimler, ani frenleme veya bir kaza sırasında araç içinden savrulabilir ve araçtaki yolculara çarparak kişisel yaralanmalara veya aracınızda maddi hasara yol açabilir. Ön panelin üzerine ön camdan gelen ışıkların yansıtma yapmaması için kâğıt veya şeffaf cisimler koymayınız.
  • Tüm göstergeleri kontrol edin.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir