Açık çevrim yakıt sistemi

Açık çevrim yakıt sisteminde motor henüz ısınmadığı için Oksijen Algılayıcısı dikkate alınmaz. Çünkü oksijen algılayıcısı 300 oC sıcaklıklara ulaşmadan çalışmaya başlamaz. Ayrıca motor henüz ısınmamış olduğundan motorun düzgün çalışması için zengin karışım ile çalıştırılması gereklidir.
Açık çevrim süresince PCM Enjektör püskürtme sürelerini belirlemek için ROM hafızasında kayıtlı bilgileri kullanır.
Kapalı çevrim süresince PCM Oksijen sensöründen gelen bilgileri anlık olarak değerlendirerek motorun o anki çalışma şartlarına en uygun yakıtı silindirlere gönderir.

Kaynak: Doç. Dr. Metin Gümüş’ün “Emisyon Kontrol” ders notlarından derlenmiştir.

Abdülkadir YEŞİLYURT

1987 yılında Niğde de doğdu. İlköğretim ve liseyi Amasya’da tamamladı. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2007 yılında Marmara üniversitesine kabul edildi. 2010 yılında Marmara Üniversitesi’nden otomotiv öğretmeni olarak mezun oldu. Şu anda Marmara Üniversitesi’nde “Silindir basınç değişiminin titreşim üzerine etkileri” konulu yüksek lisans tez çalışmasını sürdürüyor. İngilizce bilen Yeşilyurt; otomotivin tarihi gelişimi, içten yanmalı motorlar ve araçlarda arıza teşhisi konularında çalışmalar yürütmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir