Renault Master yılın ikinci yarısında daha iddialı…

2010 yılında pazara sunulan Yeni Renault Master, yılın ikinci yarısından itibaren daha düşük CO2 emisyonu ile artık daha çevreci ve daha donanımlı. Mevcut versiyona göre 16g/km daha az emisyonu olan Master’ın yenilenen versiyonu 0,6 litre / 100km yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca Master’da radyo gamı da yenileniyor.

Renault Master, markanın 1998 yılından beri elinde bulundurduğu Avrupa’nın bir numaralı hafif ticari araç üreticisi pozisyonuna önemli katkıda bulunuyor. Avrupa’da Büyük Van segmentinde yüzde 15’lik bir paya sahip Master, Türkiye’de aynı segmentte yüzde 20 pazar payı ile 2. sırada* yer alıyor.

2010 yılında lansmanı gerçekleştirilen Yeni Master’ın, motor seçeneği (M9T) daha çevreci ve ekonomik özellikler için geliştirildi. Fransa, Cléon’da üretilen bu 2.3 dCi motor üç farklı güç (100bg, 125bg ve 150bg) ile tüketicinin beğenisine sunuluyor. Türkiye’de ise 2.3 dCi 125 bg versiyonu ticarileştiriliyor. Bu motor ile Yeni Master, mevcut motora göre ek 0.6 litre/100km yakıt tasarrufu sağlarken CO2 salımı 16g/km’ye kadar düşürüldü (L1H1, 125 bg versiyonu için 7.5l/100 km ve 197 g/km). Bu versiyon ile, 3.5-tonluk L2H2 dCi 125 versiyonu için 3 yılda 525€’luk yakıt tasarrufuna denk geliyor.

Arttırılmış kabin rahatlığı için yeni, kullanımı kolay, daha donanımlı ve teknolojik radyolar sunuluyor. CD çalar, MP3 çalar ve ayrı bir ekran ile birlikte sunulan yeni R-Plug&Radio’da Bluetooth ve USB bağlantısı da artık standart.

Rakamlar …

Renault Master pazara sunulduğundan bu yana ticari başarılar elde etti. Avrupa’daki Büyük Van segmentinde sahip olduğu payı yüzde 15’e çıkardı (Mayıs 2012 sonu itibariyle) ve Şubat ayında elde ettiği yüzde 16,8’lik pazar payıyla segmentin bir numaralı markası olarak yeni bir rekora imza attı.

Aracın ilk neslinin lanse edildiği 1980’den bu yana Renault Master, Fransa’daki SOVAB de Batilly tesisinde monte ediliyor. Aynı tesiste aynı zamanda Opel Movano ve Nissan NV 400 de üretiliyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir