Avrupa FIA 2013 Kamyon Yarışları sona erdi

Avrupa’da Formula 1’den sonra ençok seyirci çeken, pistte Goodyear lastiklerinin kullanıldığı heyecan dolu Avrupa FIA 2013 Kamyon Yarışı başarıyla tamamlandı.

Dünyanın en büyüklastik üreticilerinden Goodyear, Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası’na 9 yıldırlastik tedarik ediyor. Bu sezon on ayak üzerinden gerçekleşen şampiyona İtalya Misano’da18 Mayıs’ta başlayarak, 12 Ekim’de Fransa Le Mans’da son buldu. Goodyear, özelolarak üretilen Kamyon Yarışları Lastikleri ile tüm takımları sezon boyunca destekledi.

FIA 2013 AvrupaKamyon Yarışları Şampiyonası için özel olarak tasarlanan ve geliştirilenGoodyear lastikleri, “Federation Internationale de l’Automobile” (FIA)tarafından onaylanan tek örnek oldu.

2011, 2012 FIAAvrupa Kamyon Yarışı Şampiyonu olan Jochen Hahn ile yine geçmiş yıllarda şampiyonolan Antonio Albacete arasında Goodyear lastikleri ve MAN marka kamyonlarıkullanarak gerçekleşen heyecan dolu yarış, oldukça ilgi gördü.

2013 kamyon yarışları programı 10 ayaktan oluştu ve serinin tüm lastikleriAvrupa Kamyon Yarış serisi organizatörü TRO (Kamyon Yarış Organizasyonu)tarafından sağlandı. Özellikle Avrupa’da yapılan kamyon yarışları içintasarlanıp geliştirilen 315/70R22.5 Goodyear Kamyon Yarış lastiklerininperformansından tüm sürücüler memnun kaldı. Goodyear Kamyon Yarış lastiği,laboratuvarlarda ve pistlerde geniş çaplı testler sonucunda geliştirilerek, yalnızcaözel kullanımının getirdiği zorlu teknik gereksinimleri karşılamakla kalmayıp, Goodyear ürünleri için uygulanan tüm mevcut kalite standartlarıyla ve AvrupaUNECE Regülasyonu 54 ile de uyumludur.

Kamyon yarışları 1984 yılında başladı

Kamyon yarışları 1984 yılında İngiltere’nin Donington Park alanında gerçekleşen bir yarış ile başladı. İlk yarışın çok başarılı olmasının ardrından1985 yılında FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası başlatıldı. Başlangıçta, yarışan kamyonlar normal yolda giden sıradan traktörlerdi, ancak kısa zamansonra ciddi modifiyeler sayesinde güç çıkışları birkaç yüz beygirden 1000’inüzerine çıktı. Kamyonların güvenli hale gelmesi ve emisyonlara katı birdüzenleme getirmek için kısa sürede yönetmelikler getirildi.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir