Allison Transmission, TC10 şanzıman ile yüzde 5 yakıt ekonomisi sunuyor!

Allison Transmission, çekiciler için geliştirilen TC10 şanzıman modeli ile yüzde 5 daha yüksek yakıt ekonomisi sunuyor!

Allison’ın çekiciler için yeni geliştirdiği TC10 şanzımanı, manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara göre üstün özellikler sunuyor.

Allison Transmission Holdings Inc. (NYSE: ALSN), Allison TC10™ çekici şanzımanı test eden filo kullanıcılarının, manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara göre ortalama yüzde 5 daha yüksek yakıt ekonomisi sağladığını açıkladı.

Allison Transmission Kuzey Amerika Pazarlama, Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Jim Wanaselja konuyla ilgili açıklamasında; “Son iki yıl boyunca, A.B.D. genelinde farklı uygulamaları temsil eden yaklaşık 100 büyük filo, gerçek çalışma ortamındaki faaliyetlerinde TC10 şanzımanlarımızı kullanıyor. Daha yüksek yakıt ekonomisi, Allison’ın tanınmış güvenilirliği, dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı ile bir araya geldiğinde, TC10’u filoların verimliliğinin arttırılmasında daha da güçlü hale getiriyor,” diyor.

Özellikle hem şehir içi, hem de uzun yol görevlerinin birlikte yürütüldüğü uygulamalarda kullanılan çekiciler için tasarlanan TC10, otomatik vites değiştirme, tork konvertörü ve çift milli vites kutusu içeren karma bir teknoloji sunuyor. Şanzıman tamamıyla otomatik ve 10 vites arasında yumuşak, kusursuz bir geçiş sağlıyor. Böylece en efektif hale gelen hızlanma ve yakıt ekonomisi sayesinde TC10 şanzıman, özellikle hem şehir içi hem de otoyol koşullarının birleştiği dağıtım uygulamaları için ideal çözüm oluyor.

600 beygir gücüne ve kalkışta 2,304 Nm torka sahip TC10, 10 ileri ve iki geri vitesle tasarlanıyor. Şanzıman, Allison’ın daha yüksek yakıt ekonomisi özellikleri sağlayan yeni nesil elektronik kontrolleri, gereksiz yağ ve filtre değişimini ortadan kaldıran prognostik özelliği ve gelişmiş vites seçici işlevselliği ile donatılıyor. TC10 için beş yıl veya 750,000 millik (1,206,975 km.) bir garanti de sunuluyor.

Yeni şanzımanın üretimi, Mart 2013 itibariyle başladı.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir