Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC günlük hayatta keyif ve performans…

Yeni Clio R.S. 200 EDC, çift kavramalı EDC vites kutusu ve Renault Sport tarafından geliştirilen yeni motor 1.6 Turbo 200 bg ile spor otomobil yelpazesini genişletiyor.

Yeni Clio R.S. 200 EDC, Renault’nun konfor ve çok yönlülük konusundaki deneyimine, aynı zamanda Renault Sport Technologies’nin yarış alanında oluşturduğu uzmanlığına dayanıyor. Yeni Clio R.S.’te sürüş kolaylığı ve üstün keyif şaşırtıyor.

Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC arzu edilen ritim veya kullanıma göre sürücüsünün isteklerine uygun şekilde kendini gösteriyor : sakin veya açıkça sportif, şehirli veya otobancı, aile veya tamamen haz tutkunu.

Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC’nin sergilediği inanılmaz performans, sürüş konforu ve hesaplı yakıt tüketimi ile birleşiyor. Yeni Clio R.S. 200 EDC sadece sürüş keyfi ve başarılı sportif performansları sağlamıyor. Pistte 100 kilometrede 6,3 litrelik bir yakıt tüketimi ile, araç ayrıca tasarruf ve çevre konusunda değişime yol açıyor. Konfora gelince, her koşulda ortaya çıkarak, kaçınılmaz sağlamlıkla  kusursuz yol tutuşunu birleştiriyor. Yeni Clio R.S. 200 EDC her seviyede etkinlik sözünü tutuyor.

Renault Sport Technologies tarafından tasarlanan ve Dieppe (Normandiya) fabrikasında tutku ile üretilen Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC yalınlığı arayanlar kadar çekici spor otomobil tutkunlarına da hitap ediyor.

Yeni Clio R.S. 200 EDC Türkiye’ye Mart 2013’ten itibaren  sipariş üzerine getirilecek.

Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC: Güzellik ve sportif adrenalin karışımı

Yeni Clio R.S. 200 EDC, duygu odaklı, yüksek performans ve F1’e göz kırpan, sade, duygusal ve sıcak bir tasarım sunuyor.

Renault Sport Technologies’nin en yenisi, sportif tarzının özgünlüğü ile dikkat çekiyor : özel tamponlar ve eşikler, çift egzoz çıkışı, cömert boyutlu jantlar… Coupé profilli beş kapılı gövde çok yönlülük anlamında açık bir üstünlük sunarken, Renault Sport’un sportif kodları güç ve sadelik ile kendini gösteriyor.

Renault Sport araçlarında, tarza ait detaylar tekniğe de yansıyor. Arka difüzör ve rüzgarlık ideal bir aerodinamik etkinlik için  birlikte tasarlandı. Arka difüzör arka desteğin artırılmasında %80 katkıda bulunuyor. Özel tasarımlı rüzgarlık %20 ilave destek sunuyor. F1 kanadı gibi, difüzör ve rüzgarlık  tüm R.S. gamının güçlü ve ortak yönlerini oluşturuyor. Bunlar, Renault’nun otomobil sporunun kralı olan Formula 1’deki başarılarını hatırlatıyor.

Önde, R.S. kısaltması logo altında yer alarak ızgaraya katılıyor. Izgaranın alt bölümüne entegre park ışıkları rolü oynayan LED gündüz farları, gündüz ve gece tanınabilir bir görsel imza çiziyorlar. Egzoz çıkışları difüzöre tamamen entegre ve çok belirgin dikdörtgen bir anahatla ön plana çıkarıtılıyor.

Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC biri sembolik ve özel rengi “Sirius sarısı” olmak üzere 5 farklı renk sunuyor.

Rahat ve enerji dolu iç mekan

Baskın siyah tonunun şıklığına kontrast yaratan kırmızı rengi bakışları Yeni Clio R.S.’in üzerine çekiyor ve iç mekanı farklılaştırıyor. Yeni Clio tarafından benimsenen tutkunun rengi olan kırmızı, Renault Sport ile sportiflik anlamına geliyor. Emniyet kemerleri ve  gösterge panelinin ibreleri çok görünür şekilde bunu vurguluyor. Kırmızı renk, dikişler ve spor direksiyonun sıfır noktası ile aynı zamanda havalandırma çerçeveleri ve kapı çıtaları üzerinde de kullanılmış. Vites kolu topuzu da kırmızı detaylar sunuyor.

 

Renault Sport araçların geleneksel güçlü noktası olan yan takviyeli koltuklar, Clio R.S.’den beklenen konforu ve beklenen kusursuz korumayı sağlıyor. Kırmızı dikişli siyah deri koltuklarda seçenek olarak sulunuyor.

 

Downsizing Turbo motor, EDC vites kutusu

 

1.6 benzinli Turbo motorun 6 vitesli çift kavramalı kutu ile birleşimi, Yeni Clio R.S. 200 EDC’ye özel. 200 bg güç ve 240 Nm tork, manuel veya otomatik olarak seçilebilen vites kutusu yer alıyor.

Motor ve EDC kutusunun birlikteliği, Renault Sport Technologies mühendisleri tarafından gerçekleştirilen titiz çalışmanın sonucu. Yeni Clio R.S. 200 EDC gündelik keyif için için düşük devirlerden itibaren yüksek bir tork ve kendinden emin sportif bir kullanım için yüksek hızlarda güç ve hızlanma.

0’dan 100 km/saate çıkmak için 6,7 saniye, 1000m durma deparını aşmak için 27,1 saniye ve pistte 230 km/saatlik maksimum hız: Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC şehirli bir Clio’da uyuyan bir Renault Sport.

Ön takımda : Pseudo Mc Pherson mimarisi tekerlek düzlemi seviyesinde sertlikten kazanmak için büyük boyutlu unsurlarla korunuyor : merkez taşıyıcı, rulman, amortisör. Daha büyük bir amortisör hidrolik ve konfor/gövde desteğini iyileştiriyor. Aynı şekilde, ön fren klasik ama çok iyi boyutlandırılmış bir teknoloji (Laguna V6’da olduğu gibi 320 mm)

Arka takımda: denge çubuğu sertliği (Clio III R.S.’e göre denge çubuğu sertliği %10 ve Yeni Clio’ya göre %60 artırılmış), 260 mm’lik arka fren diskleri.

Bir otomobilde adeta iki otomobil.

Yeni Clio R.S. 200 EDC sınıfında eşi olmayan biz dizi yeniliği bir araya getiriyor. « Normal »  kullanımda Yeni Clio R.S. bir Clio’dan beklenen bütün özelliklere sahip : sessizlik, konfor, kullanım tasarrufu. Dinamik kullanımda, « Sport » veya « Race », araç müthiş bir spor araç haline geliyor.

R.S. Drive : Seçilebilen sportiflik

« R.S. Drive » butonuna dokunma vites kutusunun (geçiş kuralları / geçiş süresi)  ve motorun (pedal ve ses tepkisi), ESC’nin ve ASR’nin tavrı, direksiyon hissi eşleştirmesini değiştiriyor.

3 moda göre çalışan bu sistem : ‘Normal’, ‘Sport’ veya ‘Race’ Yeni Clio R.S. 200 EDC’nin kişiliğini istek, ihtiyaç ve kullanım amaçlarına göre oldukça farklılaştırılmış şekilde şekillendiriyor. Yeni Clio R.S. 200 EDC kullanmak, bir otomobilde, bir çok otomobile sahip olmak demek.

R-Sound etkisi : Efsanevi sportif sesi taklit eden uygulama

R-Link tablet ile bağlantılı bu uygulama  hoparlörler yolu ile bir motor karakteri gerçek sesi simüle ediyor. 3 tanesi Yeni Clio R.S.’e özel 7 ses bulunuyor : Alpine A110, R8 Gordini ve hatta Nissan GTR. Sesin işletim algortiması gerçekçi bir şekilde motor hızını, gaz pedalı konumunu, araç hızını  içeriyor. Ses sistemi tarafından sağlanan sesli parametreler, volümden başlayarak ekrandan ayarlanabiliyor. İlgi çekici bir motor sporu ambiyansına dalmanın eğlenceli ve gerçekçi bir şekli.

R.S.   Sürüş modları/etkileriNormalSportRace
Motor
Boşta750   devir/dk1005   devir/dk1005   devir/dk
Kademeli   gaz pedalıKonforDinamikDinamik
Belirli   hakimiyet / ayak koyulmasıKademeliAzaltılmış   tepki süresiTepki   süresi
Ses   yüksekliğiTakviyeliTakviyeli
R.S.   açık kayma : EDC manuel modda anahtardan önce bipHayırEvet   (manuel mod)Evet   (manuel mod)
R.S.   Sürüş modları / etkileriNormalSportRace
« Ambilight »   GöstergeHayırParçalı   renk göstergesiParçalı   renk göstergesi
Kutu
« Drive »   konumda vites geçiş kurallarıEco   / KonforSport :   uygun dinamik düzeltmeler  (örnek :   vites küçültme beklentisiyle)%100   manuel mod
« Drive »   veya « Manual » konumda vites geçiş zamanlarıKademeliHızlıÇok    hızlı(<   150 ms)
Launch   controlHayırEvetEvet
Şasi /
Hidrolik   direksiyonYumuşak   / Konfor+   Kapalı+   Kapalı
ESC   + ASRNormal   / güvenlikSport :   izin verilen türev100%   Off : ratrapajsız

 

 

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir