Tasarımı Yenilenen Captiva Türkiye Yollarında

SUV segmentinin başarılı modeli Captiva, yeni tasarımı ile daha fazla lüks ve konforu bir arada sunuyor.

78 yıllık köklü SUV tarihine sahip modelin yeni tasarımı ile yüksek konfor standartları

Yeni Captiva’da anahtarsız kapı açma/kilitleme ve motor çalıştırma sistemi standart 2.0 Dizel 163 beygir gücünde

78 yıllık başarılı SUV tarihine sahip Chevrolet, yenilenmiş Captiva’yı Türkiye pazarına sundu. Yeni Captiva’da arka tarafta yenilenmiş LED farlar, yeni tasarıma sahip krom çift egzos çıkışı ve yeni tampon modeli, aracın arka ve ön bölümlerinde ince düşünülmüş değişikliler göze çarpıyor.

Anahtarsız kapı açma/kilitleme ve motor çalıştırma sistemi, yeni döşeme stilleri, yenilenmiş gösterge paneli, lastik hava kontrol ve çift yönlü elektronik iklim kontrollü klima sistemi de yeni Captiva’da standart özellikler arasında yer alıyor.

Chevrolet Captiva sürücü ve yolcularını ferah ve geniş iç tasarımıyla karşılıyor. 7 koltuk özelliği iç mekanın çok kullanışlı bir şekilde kullanılabilmesine büyük imkan yaratırken, iç mekan hacmi 1577 lt’ye kadar ulaşarak oldukça geniş bir kullanıma olanak sağlıyor.

Atletik ve canlı tasarımlı, sportif ve duyarlı sürüş özelliklerine sahip olan Yeni Captiva, 2.0 lt 163 beygir Turbo Dizel motor, 6 ileri otomatik vites ve ekonomik yakıt tüketim sürüşü sağlayan sürüş modu ile güçlü ve ekonomik sürüş imkanı sunuyor.

EuroNCap’den 5 yıldızlı Yeni Captiva’nın şasisi aracın dinamiğini artırmak, virajlarda daha etkin dönüşler yapabilmek, daha kusursuz bir sürüş deneyimi yaşatmak için yeniden tasarlandı. Tüm modellerde standart olarak yer alan Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC), Çekiş Kontrolü Sistemi (TCS) ve Fren Destek Sistemi (BAS) yüksek düzeyde emniyet sağlıyor.

Elektronik olarak kontrol edilen hıza duyarlı direksiyon ise daha etkili yönlendirmeye olanak veriyor ve sürücünün direksiyonu çevirirken çok fazla efor sarf etmesini gerektirmiyor. Chevrolet Captiva’larda ilk kez kullanılan Yokuşta Kalkış Desteği (HSA) özelliği de fren pedalından ayak çekildikten sonra %3 eğimli bayırlarda ya da daha dik yollarda 1.5 saniye boyunca aracı sabit tutuyor. Bu şekilde de yokuşlarda kayma önleniyor ve çok daha güvenli sürüş mümkün oluyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir