Trafik Hayattır! Eğitimleri 5 İlde 750 Öğretmene Ulaştı

Doğuş Otomotiv’in trafikte saygı kültürünü toplumun her kesimine yerleşmesi amacıyla yürüttüğü Trafik Hayattır kurumsal sorumluluk platformunun, ilköğretim öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik trafik güvenliği eğitimleri tamamlandı

İzmir, Samsun, Erzurum, Afyon ve Edirne’de gerçekleştirilen eğitimlere, 250 ilköğretim okulundan yaklaşık 750 öğretmen katıldı. Öğretmenler, ilköğretim ikinci sınıfta okuyan öğrencilerine Hayat Bilgisi dersi kapsamında trafik güvenliği içerikli eğitimler verecek.

Doğuş Otomotiv, trafik güvenliği bilincinin ve trafikte saygı anlayışının toplumun tüm kesimlerinde yerleşmesi amacıyla çalışmalarını kesintisiz devam ettiriyor. Trafik Hayattır! platformu kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde bir eğitim seferberliğine imza atan Doğuş Otomotiv, İlköğretimin 2. sınıfında okutulan Hayat Bilgisi dersi çerçevesinde işlenecek trafik güvenliği konulu destekleyeci eğitim materyalleri hazırladı. Trafik psikolojisi ve trafik güvenliği konularında uzman danışmanlardan destek alınarak oluşturulan eğitim içeriği, öğretmenlere ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere ulaşıyor. Trafik Hayattır eğitimlerine geçen yıl başlandı ve ilk etapta Niğde, Kocaeli, Ankara, İstanbul ve Bursa’da yaklaşık 1000 öğretmene ulaşıldı. 2013 yılı eğitimleri de İzmir, Samsun, Erzurum, Afyon ve Edirne’de gerçekleştirildi. Bu yılki eğitimler ile yaklaşık 750 öğrenciye eğitim verildi.

Eğitimler alanında uzman kişiler tarafından veriliyor

Doğuş Otomotiv, Hayatı Öğreniyorum İlköğretim Trafik Güvenliği Eğitim Projesi vasıtasıyla ilköğretim öğretmenlerinin trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesini, sonra da bu bilgileri öğrencilerine ve diğer öğretmenlere aktarmalarını amaçlıyor. Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitici eğitimlerinde emniyet kemeri, trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme ve araç içi güvenlik başta olmak üzere trafik güvenliği ile ilgili birçok konuda bilgi verildi.

Öğretmenler bilgileri diğer meslektaşlarıyla da paylaşacak

Tam gün süren eğitimlerin ardından sınıf öğretmenleri, Hayat Bilgisi dersi kapsamında Okul Heyecanım Ünitesi’nde işlenen trafik güvenliği konusunu öğrencilerine aktaracak. Öğretmenler, eğitimden aldıkları trafik güvenliği konulu teorik bilgileri, destekleyici eğitim materyalleri ve proje yönergeleri yardımıyla ilköğretim ikinci sınıfta okuyan öğrencilerine anlatacak. Trafik Hayattır eğitimlerinde öğrencilerin gelişimleri ise ön, son testler ve takip formlarıyla izlenecek.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir