TomTom Hız Kameraları üçüncü parti sistemlere entegre oluyor

TomTom, Hız Kameraları hizmetinin, üçüncü parti navigasyon sistemleri ile entegre olarak çalışabileceğini açıkladı. Bu, araç, donanım ve yazılım üreticilerinin, kendi navigasyon ürünlerini TomTom’un Hız Kameraları hizmetiyle birleştirmek adına teklifler geliştirmelerini sağlıyor.

TomTom Hız Kameraları OpenLR teknolojisini kullanarak herhangi bir üreticinin haritaları ile çalışmaya olanak sağlar. Hizmet, araç-içi navigasyon ve mobil navigasyon uygulamaları ile kolaylıkla çalışabilmesi için tasarlanmıştır. TomTom, hizmetleri doğrudan ya da toplu olarak aktarıyor.

TomTom Türkiye Ülke Müdürü Enis Yücesan: “Üreticiler TomTom Hız Kamerası’nın servislerini kendi ürünleriyle birleştirerek müşterilerine daha zengin bir hizmet sunabilirler. Bu servisi dünya çapında daha çok müşteriyle buluşturmanın kolektif bir etki yaratacağına ve bu sayede uzun vadede daha da iyi hizmet verebileceğimize inanıyoruz.”

Servis yerel ulaşım mevzuatı ile uyumlu olup Fransız Tehlike ve Risk Alanları’nı içerir. Coğrafi olarak geniş bir ağ sunan TomTom Hız Kamerası, güvenilebilir veri tabanları ile çalışır ve kullanıcılarına güncel bilgi sağlar. Sabit ve mobil hız kameralarının yerlerini önceden sürücüye bildiren sistemin amacı keyifli, güvenilir ve cezasız bir yolculuk sağlamaktır.

TomTom Hız Kamerası servisi, servisin kullanılacağı 40 ülkede üreticilerin test etmesi için mevcuttur. Daha fazla bilgi almak için Hall 4.1, Stand D-28 at the IAA Frankfurt Motor Show.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir