“TomTom Commuter” Projesini Sunuyor

Gelecekte sürücüler en hızlı yollarını artık her gün bilecekler

 TomTom günlük sürüş varsayımlarını almak için tasarlanan TomTom Commuter projesini bugün duyuruyor. Gelecekte, sürücüler evlerine ve iş yerlerine giden en hızlı yolu artık bilecekler. Dünya standartlarındaki birinci kalite TomTom anında trafik bilgisi tarafından desteklenen TomTom Commuter, günlük trafikte bulunan ana karar noktalarındaki tahmini varış zaman (ETA / Estimated Time of Arrival) kıyaslamalarının yapılmasını sağlıyor.

Çoğu gezici her gün kullandıkları yerleri ve yolları bildikleri için turn-by-turn navigasyona ihtiyacının olmadığını düşünüyor. Ancak sürücüler, değişen trafik durumuna göre hangi güzergahın en çabuk varılacak yol olduğunu hiçbir zaman tam olarak bilemezler. TomTom’un bu yeni projesi sürücülerin ihtiyacı olan işe gidiş ve dönüşe en hızlı yolu bulmalarına destek veriyor.

TomTom Genel Müdürü Corinne Vigreux konuyla ilgili şunları söyledi:”TomTom tüm yol ağı genelinde trafik durumu ile ilgili eşsiz bir bilgiye sahip. Amacımız, trafik konusundaki uzmanlığımızı gezicilerin gerçekten ihtiyacı olan bilgiye ulaşmalarını sağlamakta kullanmak. Çoğu sürücü her gün hangi güzergahın en hızlı güzergah olduğundan emin olamadıkları bir sürüş çıkmazı yaşıyor. TomTom Commuter, bu belirsizliği kökünden söküp atıyor ve günlük sürücülere bilinçli kararlar vermelerini sağlıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir