Sürdürülebilir Ulaşım Derneği’nden yerel yönetimlere “Şampiyon Şehirler” projesine katılım çağrısı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve açılımı Avrupa Ulaştırmada Yenilikçi Yayılım olan TIDE’ın “Şampiyon Şehirler” projesinin danışma kurulunda ülkemizi EMBARQ Türkiye – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği temsil ediyor. AB’nin fon sağladığı TIDE “Şampiyon Şehirler” projesi, kent içi ulaşımı geliştirmek, 15 yenilikçi kentsel ulaşım ve mobilite çözümünün Avrupa’da gündeme gelmesini ve bunların yaygın olarak benimsenen politikalar olmasını sağlamayı amaçlıyor. Proje ile şehirlerin ihtiyaçlarına uygun uygulama senaryolarını hayata geçirmeleri ve böylece TIDE’ın yenilikçi ulaşım çözümlerinin yerel politikalara entegre edilmesi hedefleniyor. TIDE tarafından seçilen şampiyon şehirlere 19.000 € düzeyinde bir hibe desteği sağlanacak. Desteklenen şehirler, planladıkları çalışmaların, doğru bir stratejiyle hayata geçmesi konusunda teknik destek alacaklar.

“Şampiyon Şehirler” projesinin Danışma Kurulu’nda yer alan EMBARQ Türkiye –Sürdürülebilir Ulaşım Derneği Direktörü Arzu Tekir yerel yönetimlere buprojeye başvurmaları yönünde çağrıda bulunurken şunları söyledi:

“Bu proje, yerel ulaşım politikalarımızı sürdürülebilir bir hale getirebilmek için önemli bir şans. Projeye başvuru için son tarih 28 Şubat 2013. 15 Mart’ta Brüksel’de gerçekleşecek toplantıda desteklenecek 10 şehri seçilecek ve danışma kurulu üyesi olarak, Embarq Türkiye– Sürdürülebilir Ulaşım Derneği adına ben de görüş bildireceğim. Yerel yönetimlerimizin böyle bir fırsatı değerlendirmeleri konusunda destek vermeye hazırız. ”

Yenilikçi önlemleri yaygınlaştırmak: TIDE Projesi

AB’nin fon sağladığı TIDE “Şampiyon Şehirler” projesi,kent içi ulaşımı geliştirmek, 15 yenilikçi kentsel ulaşım ve mobilite çözümünün Avrupa’da gündeme gelmesini ve bunların yaygın olarak benimsenen politikalar olmasını sağlamayı amaçlıyor. 2004-2007 yılları arasında gerçekleştirdiği benzer çalışmalardan NICHES ve NICHES+ projeleri ile önemli kazanımlar elde edildiğini düşünen TIDE yönetimi, yerel yöneticilerin yenilikçi ulaşım çözümlerini uygulamaya koymak yönünde hâlâ biraz teşvik edilmeye ihtiyaç duyduklarına inanıyor.

Verilecek 19.000 €’luk hibe desteği, TIDE konsorsiyumu ile birlikte yenilikçi çözümlerden birinin geliştirilmesi ve uygulanmasına katkı olarak kullanılacak. Nisan 2013 – Haziran 2015 arasında yürütülecek“Şampiyon Şehirler” projesi, Yerel Yenilikçilik Forumlarında farklı paydaşların bir araya gelmesini, eğitim ve değişim etkinliklerini, çeşitli ülkelerde POLIS ve EUROCITIES kuruluşları ile birlikte ulusal bir yaygınlaştırma etkinlerinin düzenlenmesini de içeriyor

EMBARQ TÜRKİYE Hakkında;

EMBARQ Türkiye – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üreterek kentlerimizdeki yaşam kalitesini iyileştirme amacıyla kurulmuştur. Kâr amacı gütmeyen, araştırma ve uygulama konularına odaklanmış bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye, Meksika, Brezilya, Hindistan, Çin ve Peru olmak üzere toplam 6 merkezde hizmet veren EMBARQ Ağı’nın üyesidir.

EMBARQ Türkiye – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, yerel idarelerle birlikte çalışarak kent içi ulaşım sorunlarına çözümler üretmekte ve bu çözümlerin uygulanma sürecinde gerekli olan yurt içi ve yurt dışı uzman desteğini sağlamaktadır. Hava kirliliğinin azaltılması, ulaşımın yaşam kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi, güvenli, erişilebilir ve temiz ortak yaşam alanlarının oluşturulması konularında projeler geliştirmekte ve bu projeleri yerel yönetimlerle iş birliği yaparak uygulamaya koymaktadır. Dernek, çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretirken, şehirlerde yaşam kalitesinin iyileştirilmesini amaçlamaktadır.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir