Supsan’dan yerli motor üretimine yüksek teknoloji desteği…

Borusan Holding kuruluşlarından Supsan Motor Parçaları, yerli otomotiv üretimine yönelik teşvik paketinin otomotiv yan sanayinin gelişimini olumlu etkileyeceğini öngörüyor. Avrupa ve Amerika’nın önde gelen otomobil markaları için en üst teknoloji ile üretim yapan Supsan, yerli motorların kullanılmasının cari açığın kapatılmasına yardımcı olacağına inanıyor.

4 Mayıs 2012; Türkiye’nin en büyük motor supabı üreticisi olan Supsan Motor Parçaları, Türkiye’de motor üretiminin gelişmesini yüksek teknolojili ürünleriyle destekliyor. Supsan, yerli otomotiv üretimini destekleyen teşvik paketinin, motor ekipmanı üreten yerli yan sanayinin gelişmesine, büyümesine ve global bir oyuncu haline gelmesine yardımcı olacağını düşünüyor.

Supsan Motor Parçaları Genel Müdürü Salih Alson konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Motor, yüzlerce farklı parçadan üretiliyor. Türk otomotiv yan sanayi, özellikle motor ekipmanları üretimi konusunda önemli yetkinliğe ve bilgiye sahiptir. Bu potansiyeli değerlendirmek gereklidir. Ana sanayinin motor üretim yatırımları yapması ve Türkiye’deki üretimin bu şekilde büyümesi durumunda cari açığın gerileyeceğine inanıyoruz. Bu durumda üretilen her araç için yurtdışına daha az döviz çıkmış olacaktır.

Yerli otomotiv üretimini destekleyen teşvik paketinin olumlu tepki almasından memnunuz. Bu paketin söz ettiğim amaca hizmet edebileceğine inanıyoruz.

Türkiye’de Üretilen Her 100 Aracın 80’ninde İthal Motor Kullanılıyor.

 Verilere göre Türkiye’de 2011 yılında 1.235.000 adet araç üretildi. Yine 2011’de yaklaşık 1.000.000 adet motor ithal edildi. Yerli üretilen araçların %20sinde yerli üretim motor kullanılırken, %80’inde ithal motor tercih edildi. Türkiye otomotiv sektöründe yıllık 6 milyar dolardan fazla motor ve aktarma organı ithal ediliyor. Supsan,  yerli üretim araçlarda Türkiye’de üretilmiş motorların kullanımının artması gerektiğini belirtiyor. Şirket, yerli otomotiv üretimine yönelik teşvikin yan sanayinin gelişmesini de olumlu etkileyeceğini öngörüyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir