“Reel Sektör İçin de Önlem Alınmalı”

ANKARA- Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Ali Yücelen,   “Finansal sektörün gelişmesi yetmez. Reel sektör için de önlem alınmalı” dedi.

TÜGİAD Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Bahar” buluşmasına katılan Yücelen burada gazetecilerin ekonomi gündemine ilişkin çeşitli sorularını yanıtladı.

Türkiye’de istihdam problemi olduğunun kimse tarafından yadsınamayacağını ifade eden Yücelen, “Türkiye ekonomisi büyüyor, yeni istihdam alanları yaratıyor ama yetmiyor. Çok daha hızlı büyümemiz gerekiyor ki bu gençlere iş bulalım. Bu gençler bizim potansiyelimiz, silahımız. Gençlere üretme sahaları açarsak çevresindekilere de iş alanı yaratabilirler“ dedi.

-”TABANA YAYILMALI”

Tabana yayılmayan, paylaşılmayan bir ekonomik büyümenin zarar vereceğini savunan Yücelen, şöyle konuştu:

“Tüm bunlar gelişmekte olan ülkelerde tartışılıyor. Refahın halkça paylaşılıp, paylaşılmadığı bilimsel makalelerin konusu haline geldi. Sadece büyük şirketler eliyle büyürsek ilerde istihdam sağlayacak dediğimiz girişimcilerimiz, bu büyük şirketlerde çalışmak zorunda kalırlar. Tersine çevirmeye çalıştığımız beyin göçü tekrar başlar. Hatta teknoloji vasıtasıyla kablolar üzerinden fikirlerimiz göç eder. Katma değer yurt dışında yenir.

Borsadaki en büyük şirketler, finansal şirketlerden oluşuyor. Böylece şirketler büyüdükçe borsa yükseliyor. Döviz, borsa ve faiz üçgeniyle bir yere kadar iyi gider. Aynı şekilde reel sektör de iyi gitmeli. Finansal sektörün gelişmesi yetmez. Reel sektör için de önlem alınmalı.”

 

-ÇÖZÜM SÜRECİ-

Terörün sona ermesi ve çözüm sürecinin tamamlanmasının ardından bölgede iş adamlarının yatırım yapmasına ilişkin soruyu da Yücelen şöyle yanıtladı:

“Katma değer yaratmak zorundayız. Kimse bir başkası söylüyor diye gidip de herhangi bir yere yatırım yapmaz. Biz de hiçbir üyemizi bu şekilde yönlendirmeyiz. Güneydoğu Anadolu’daki çözüm süreci, tabii ki insanlarımızın yatırım yapmasını sağlayacaktır. Hükümet fedakarlık yaparsa, neden yatırım yapmamız gerektiğini anlatırsa, girişimciler o bölgelere yatırım yaparlar. Gitmek isteyen için şu andan daha olumlu bir hava olamaz. Oradaki yatırımlarla ilgili yönlendirme isteniyorsa, biz zaten senelerdir üyelerimize bu konuda yardımcı oluyoruz. Danışmanlar, bürokratlar da yardım ediyor. Belirli kanalları kullanarak yatırımcıları yönlendiriyoruz.”

 

-TEŞVİK ENVANTERİ YOK-

 

Yücelen, teşvikin verildiğini ama halen ortada bir envanter bulunmadığını belirterek, “Bununla ilgili geri bildirim alabileceğimiz bir sistem oluşturulmalı. Yeni yatırımlar da başladı. TÜGİAD oraya hep umutla baktı. Türkiye’nin en ücra köşesi bizimdir bizim kalacak. Teminatı biz gençleriz. Şükür, artık kan akmayacak. Bir gencimizin kanı bile milyarlarca dolara bedeldir. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ile birçok sıkıntıyı aştık yine aşarız. Ekonomik krizler aşılır. Önemli olan daha fazla kan akmaması”  dedi.

 

– “TÜGİAD’LI OLMAK HARVARD’LI OLMAKTAN İYİDİR”

 

Kuruluşunun 26. yılında TÜGİAD’ın kendisini dünyaya ispatladığını dile getiren TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın,  şunları söyledi:

“TÜGİAD iyi bir okul. TÜGİAD’lı olmak Harvard’lı olmaktan daha iyidir. Dünyada büyük işadamları yetiştiren TÜGİAD, bundan sonra da yetiştirmeye devam edecek. Çok daha iyi yerlere geleceğiz. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca, tüm annelerimizin ellerinden öpüyor ve Anneler Günü’nü kutluyorum. Annelerimiz çok kıymetli. Özellikle şehit annelerinin ellerinden öpüyorum. Annelerimiz yalnızca bizi dünyaya getirmekle kalmadı. Bu ülkenin başarısında, büyümesinde onların çok büyük katkısı var.”

Bu arada TÜGİAD Ankara Şubesi’nin Oran Şehri’nde düzenlediği etkinlikte AK Parti Milletvekili Abdülkadir Aksu ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, yeni üyeler Bora Çınar, Alpay Aslan, Fatih Mert, Hüseyin Seherli, Yahya Üregen, Ragıp Mert Yıldızhan,

Kaya Karakaya, Eray Görücü, Erman Oymagil, Miraç Mollaoğlu, Ceyhan Bağcı, Özkan Özen, Satılmış Aksu’ya rozetlerini taktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir