Otomotiv sektöründe ki riskler mercek altında…

NART Risk Management Forum’da 9. yılıyla devam ediyor.  Her alanda gerekli olan risk yönetiminin bu yıl ki ayağında otomotiv sektöründeki riskler değerlendirilecek. Alınacak risklerin belirlenmesi, risk alma potansiyeli, risk altındaki bilginin değeri ve güvenlik unsuruna göre belirlenen yönetim şekli olan risk yönetimi, riskin önceden tahmin edilmesi, ölçülmesi ve kontrol edilmesini ifade ediyor.

NART Risk Management Forum 2004 yılından bu yana Risk Yönetimi ve Sigorta sektöründe yapılan en önemli uluslararası organizasyonlardan biri haline geldi. Bu sene 9.’su düzenlenen “Otomotiv Sektörü Risklerinin Yönetimi” konulu NART Risk Management Forum, Otomotiv sektörünün değişen zorlu koşullarına pazar oyuncularının nasıl uyum sağlamaları gerektiğini gösteren içeriklerden oluşuyor.  Endüstriyel ve Hizmet Kuruluşları ile Risk Yönetimi ve Sigortacılık dünyasının bilgilerinin üretildiği, paylaşıldığı, farklı görüşlerin buluştuğu, işbirliği olanaklarının yaratıldığı,  NART Risk Management Forum’a her yıl yüzlerce üst düzey yönetici katılıyor. Paneller, sunumlar, vaka incelemeleri dünyanın ve Türkiye’nin lider yatırımcıları ve uzmanları tarafından katılımcılara aktarılıyor.

“Otomotiv Sektörü Risklerinin Yönetimi” konusunun tartışılacağı NART Risk Management Forum toplantısına, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Alman -Türk Sanayi ve Ticaret Odası, Türk-Fransız Ticaret Derneği, İstanbul Sanayi Odası (ISO), Türk Amerikan İşadamları Derneği, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), Türkiye Bankalar Birliği,  Türkiye Genç İşadamları Derneği (TUGİAD),  Risk Yönetim Şirketleri ve Sigorta Sektörü’nün Temsilcileri, bu sektörlere hizmet veren tüm kuruluşlar katılacaklar.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir