Ulusoy-Varan filosu, Brisa lastikleri ile yere tutunacak

Bu sene 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Brisa, 4 Haziran’da, Sabancı Center’da Varan ile imzaladığı Profleet hizmet anlaşması kapsamında Ulusoy ile Varan’ın son teknoloji ürünü yeni otobüslerine Bridgestone lastik tedarik edecek. Brisa, uzun ömürlü yeni otobüs lastiği Bridgestone R247II’nin yanı sıra, filolara yönelik olarak geliştirdiği Profleet paketiyle de Ulusoy ve Varan’ın yeni otobüslerine hizmet sunacak.

Bu sene 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa, 4 Haziran Salı günü Sabancı Center’da otobüs şirketi Varan ile Profleet hizmet anlaşması imzaladı.

Otobüs dünyasının prestijli markası İspanyol Irizar’ın en yeni teknolojiyle donatılan 50 otobüsünü filosuna katan ve 15 metrelik devasa otobüslerinde Türkiye’de ilk defa tek seferde 58 yolcu taşımaya hazırlanan Ulusoy ve Varan, Brisa ile imzalanan anlaşma kapsamında Brisa’dan Bridgestone markalı R247II lastikleri kullanacak. Yılda 6 milyon yolcuya hizmet veren karayolu yolcu taşımacılığının iki köklü ismi Ulusoy ve Varan, aynı zamanda Brisa tarafından filolara yönelik olarak sunulan Profleet hizmetinden de faydalanacak.

Bridgestone’dan yıllara meydan okuyan otobüs lastiği: R247 II

Bridgestone’un Türkiye pazarına özel olarak geliştirdiği otobüs lastiği R247’nin yeni nesil versiyonu olan R247II; ekonomik, çevreci ve güvenli olmasının yanı sıra, uzun ömürlü olmasıyla da dikkat çekiyor. R247II’nin özel sırt karışımı ve desen yapısı ıslak zemin performansını arttırırken, aynı zamanda uzun ömür ve düzenli aşınma performansı sunuyor. Geliştirilmiş karkas yapısıyla üstün kaplanabilirlik performansına sahip olan lastik, merkez kanallarında bulunan taş iticiler sayesinde, taş tutmadan kaynaklanabilecek olası hasarlara karşı da ekstra koruma vadediyor.

Kanallarında bulunan ses kesiciler sayesinde sessiz ve konforlu bir sürüş sunan R247II, düzensiz aşınmaya karşı geliştirilmiş taban izi ve %23 daha uzun kullanım ömrüyle fark yaratıyor. R247II, düşük yuvarlanma direnci sayesinde daha az yakıt tüketimi sağlayarak işletme maliyetlerinin azaltılmasına da katkı sağlıyor.

Profleet: “360 derece filo yönetim çözümleri”

Brisa tarafından filo yönetim çözümlerini tek çatı altında birleştirmek amacıyla geliştirilen Profleet projesi kapsamında, filoların operasyon maliyetlerinde maksimum tasarruf sağlanmasına yönelik bir ürün ve hizmetler bütünü sunuluyor. Söz konusu çözümlerle filoların sosyal, ekonomik ve çevresel katma değerlerinin yükseltilmesi hedefleniyor. Derinlikli analiz ve yönlendirmeleriyle filoların büyümelerine katkı sağlayan Brisa; yük taşımadan dayanıklılık ve performansa, yakıt tasarrufundan kaplama ve yol yardımına kadar birçok farklı alanda ürün ve hizmet beklentisi içinde olan filoların operasyonlarını sorunsuz bir şekilde yürütmelerine yardımcı oluyor.

Profleet kapsamında sunulan hizmetler arasında ayrı bir öneme sahip olan Mobilfix ile ağır ticari araçlara yerinde ve anında hizmet veren Brisa, araç sahiplerinin vakitten ve maliyetten tasarruf etmesini ve iş sürekliliklerini korumalarını sağlıyor. Brisa, Profleet hizmet paketinde sunduğu bir diğer hizmet olan Filofix aracılığıyla, Türkiye’nin her noktasında ve Avrupa’da filolara özel 7/24 yol yardım hizmeti verirken; lastik takibi ve ölçüm sonuçlarını ise “Aspects+” programı ile filolara raporluyor. Bu sayede filoların lastik kaynaklı olası kayıpları tespit edilip, doğru lastik yönetimi ile kayıp kazanca dönüştürülüyor. Brisa, alanlarında uzman saha mühendisleri ve Profleet danışmanları aracılığıyla, filolara ve araç sürücülerine çeşitli eğitimler de veriyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir