Michelin’in üç ilkesi: Rekabet, inovasyon, hızlı büyüme

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, sürdürülebilir ekonomi, çevre ve sosyal kalkınma alanındaki uygulamaları ile dikkat çekiyor. Tüm performans ve sorumluluk süreçlerine bu ilkeleri de dahil eden Michelin, bu sayede sürdürülebilir, dengeli ve sorumlu büyümeyi şirket çalışanlarına benimsetmeyi hedefliyor. Dünya çapında birçok ülkede faaliyet gösteren Michelin, ‘Sürdürülebilirlik’ felsefesi ile “Rekabet, inovasyon ve hızlı büyüme” ilkelerini benimsiyor.

Performansının merkezinde insan bulunuyor

Michelin’in üretim ve satış performansının odağında insan kaynağı bulunuyor. “Birlikte İlerlemek” programı Michelin’in büyüme stratejisinde çok önemli bir yer tutuyor. Program kapsamında Michelin’in tüm çalışanları “Performans ve Sorumluluk Yaklaşımı”nı benimsemeleri için teşvik edilirken, takım içinde daha yüksek işbirliği hedefleniyor. Michelin Grubu İcra Kurulu Başkanı ve  Yönetici Ortağı Jean-Domınıque Senard, konuya ilişkin olarak “Michelin’i tartışmasız olarak sürdürülebilir hareketliliğin lideri, dünyanın en inovatif ve sorumluluk sahibi şirketlerinden birisi yapmayı hedefliyoruz” diye konuşuyor.

Michelin ‘Yeşil Lastik’te lider

Michelin’e göre ‘Yeşil Lastik’ler sayesinde 20 içinde 16 milyon litre yakıt tasarrufu sağlanabilir. Bu sayede 41 milyon ton karbondioksit salınımının önüne geçilebileceği tahmin edilirken, 2012 yılında binek otomobiller için 4, ağır vasıtlara içinse 3’üncü nesil ‘Yeşil lastik’leri üreten Michelin, bu alanda küresel lider konumunu da elinde bulunduruyor.

Michelin, çevreye saygı bilinciyle üretim aşamalarında da enerji verimliliğine dikkat ediyor. Michelin yaptığı çalışmalar sonucunda üretim hatlarındaki enerji kullanımını ciddi oranda azaltmayı başarırken, 2005 yılından bu yana lastiklerinin çevreye olan etkilerini de yüzde 33 düşürdü.

Michelin’in en büyük zenginliği ödülleri

Michelin, gösterdiği başarılı ticari faaliyetlerinin yanı sıra aldığı uluslararası ödüllerle de dikkat çekiyor. 2012 yılının Mart ayında ‘Sosyal Sorumluluk Sahibi Şirket’ seçilen Michelin, Fortune Dergisinin listesinde 2012 yılının en çok beğenilen lastik üreticisi unvanını aldı. Michelin bunların ayanı sıra, Lastik Teknolojileri Uluslararası İnovasyon Ödülleri’nde “Yılın Lastik Üreticisi” ödülünü almaya hak kazandı. 2012 Finans Markaları Küresel 500 Raporunda Michelin 37 sıra yükselerek 271’inci olan Michelin, bu sıralamada alınan sonuç ile dünyanın en değerli markalarından birisi olduğunu da ortaya koydu.

 

Rakamlarla Michelin

  • Dünya çapında toplam 113.443 çalışanı bulunuyor.
  • 21.5 milyar Euro net satış ve 2.42 milyar Euro operasyonel gelir elde ediyor.
  • 18 ülke, 69 tesiste 166 milyon lastik üretimi bulunuyor.
  • 29 ülkede 3,418 dağıtım ve hizmet merkezi bulunuyor.
  • 170 ülkede pazarlama operasyonuyla faaliyet gösteriyor.
  • Dünya lastik pazarının yüzde 14.6’sını Michelin oluşturuyor.
  • Michelin’in marka değeri 3,886 milyon dolar

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir