Michelin ağır vasıta lastikleri kaplama teknolojilerinde kışın da güvenlikten ödün vermiyor

Ağır vasıta lastikleri segmentinin en büyük üreticilerinden Michelin, geliştirdiği kaplama teknolojileriyle kış mevsiminde de en yüksek güvenliği sunmaya devam ediyor. Recamic teknolojisiyle kaplanan Michelin ağır vasıta kış lastikleri, sahip oldukları M+S işareti ile sektördeki farkını ispatlıyor.

Yıl boyunca yol koşulları birbirinden farklılaşır. Değişken şartlara göre frenleme mesafeleri de farklılık gösterir. Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, ağır vasıta segmentinde geliştirdiği lastik teknolojileriyle sürücülere kış aylarında da kalıcı çözümler sunuyor. Yol, yaya ve yolcu güvenliğini her zaman ön planda tutan Michelin, Recamic teknolojisiyle kapladığı ağır vasıta lastiklerinin sürücülere sunduğu güvenliği, tasarımındaki kış deseni ve omuz kısımlarındaki “M+S” işareti ile kanıtlıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında yayınlanan düzenleme ile zorunlu hale getirilen ağır vasıtalarda kış lastiği uygulaması, lastiklerin M+S işareti ile karda kullanılabilir olduğunun belirtilmesini gerektiriyor. Michelin’in yoğunlaştırılmış Ar&Ge süreçleri sonucunda geliştirdiği Recamic teknolojisinin ürünü olan ağır vasıta lastikleri de uygulamanın bütün gerekliliklerini karşılıyor.

Kış koşullarına uygun desene ve omuz kısmında “M+S” işaretine sahip olan Recamic teknolojisi ile kaplanmış Michelin ağır vasıta lastikleri, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesiyle yol, yaya ve yolcu güvenliğini maksimuma çıkarıyor. M+S işaretine sahip Recamic teknolojisiyle kaplanmış Michelin ağır vasıta lastiklerinin kış şartları altında sıfır lastikten farkı olmadığı uzmanlar tarafından da belirtiliyor

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir