Güvenlik mega trendi – “Sıfır Kaza” vizyonu

Otomotiv Sektörünün Mega Trendleri Continental İle Şekilleniyor!

 

Avrupa’nın en büyük otomotiv yan sanayi tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental’in CEO’su Dr. Elmar Degenhart, Frankfurt’ta gerçekleştirilen 64. IAA International Motor Show‘daotomotiv sektörünün yeni mega trendleri ve Continental’in gelecek vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Güvenlik mega trendi – “Sıfır Kaza” vizyonu

 

“Continental olarak, 2015 yılına kadar dünya çapındaki otomobil üreticilerine yaklaşık 2,2 milyon acil fren sistemi sağlamayı planlıyoruz.”

 

Continental’in sürüş güvenliği anlayışının günümüzün sıkışık ve ağırlıklı olarak bireysel olan motorlu araç trafiğinde insan yaşamının korunmasına odaklandığını vurgulayan Continental’in CEO’su Dr. Elmar Degenhart; “Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) verilerine göre, geçtiğimiz yıl dünyada trafik kazalarında 1,2 milyon insan hayatını kaybetti. Bu da her gün trafik kazaları sonucu ölenlerin sayısının kabaca 3.300 olduğunu gösteriyor. Öte yandan bu kazalarda 50 milyon insan yaralanmış. Continental, bu soruna çare olmak üzere, trafik kazalarını ve bu kazaların ölümcül sonuçlarını tamamen önlemeye yönelik ürünler ve çözümler geliştiriyor. Aktif güvenlik sistemlerine yeni modüller ekliyoruz. Örneğin stereo kamera aracılığıyla kazaların önlenmesine veya en azından sonuçlarının hafifletilmesine katkıda bulunuyoruz. Continental olarak, 2015 yılına kadar, dünya çapındaki otomobil üreticilerine yaklaşık 2,2 milyon acil fren sistemi sağlamayı planlıyoruz” dedi.

 

Çevre mega trendi – “Temiz Güç ” vizyonu

 

“Turbo şarjlı motorlar ve doğrudan enjeksiyon sistemlerinden oluşan sistem çözümlerimiz, standart benzinli motorlara göre yüzde 12 ila 35 yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni ContiEcoContact 5 lastikler ile de otomobillerin trafikte harcadığı yakıt yüzde 3’e varan oranlarda azalıyor.”

 

Fosil yakıt rezervlerinin giderek azaldığını ve dolayısıyla kaynakların ele alınmasında sürdürülebilir bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini belirten Dr. Elmar Degenhart; “Emisyonları daha da fazla önlemek ve yakıt verimi daha yüksek bir yanma elde etmek üzere, dizel ve benzin motorlarımızın enjeksiyon sistemlerini optimize ettik. Turbo şarjlı motorlar ve doğrudan enjeksiyon sistemlerinden oluşan sistem çözümlerimiz, standart benzinli motorlara göre yüzde 12 ila 35 yakıt tasarrufu sağlıyor. Dizel motorlarda ise ileri teknolojili enjeksiyon sistemleriyle bir araya gelen küçültme ve ısı yönetimi, tüketimi yüzde 10 azaltacak bir potansiyel taşıyor. Azot oksit son işlem sistemlerimiz, tasarruf oranını yüzde 4 artırabiliyor. Hepsi birlikte göz önünde bulundurulduğunda, dizel motorlarda da yüzde 25’e varan tasarruf sağlamak mümkün” dedi.

 

Çevre dostu ürün ve çözümler sunma konusunda öncü rol üstlendiklerinin altını çizen Dr. Elmar Degenhart, geliştirdikleri yeni yakıt kalitesi sensörü hakında da bilgiler verdi. Dr. Elmar Degenhart; “Bu sensör motoru ve çevreyi koruyor, yakıt kalitesini saptıyor ve yakıt enjeksiyonunu da optimize ediyor. Modern lastik teknolojisi ve iç levhalar da kaynakların korunmasına katkıda bulunuyor. Yeni ContiEcoContact 5 lastikler, kuru ve ıslak zeminde kısa fren mesafeleriyle düşük yuvarlanma direncini bir araya getiriyor. ContiEcoContact 5 lastikler ile otomobillerin trafikte harcadığı yakıt yüzde 3’e varan oranlarda azalıyor.* Öte yandan taşıt içleri için geliştirdiğimiz TEPEO® levhalar, bugün en yaygın şekilde kullanılan PVC levhalara göre taşıt başına iki kiloya varan tasarruf sağlıyor” dedi.

 

Bilgi mega trendi – “Hep Devrede” vizyonu

 

“Sürüşünüzü Basitleştirin konseptimiz daha şimdiden bir taşıtı sürücüsüne uyarlamayı nasıl kolay bir hale getirdiğini kanıtlamış durumda.”

 

Continental CEO’su Dr. Elmar Degenhart, otomobillerdeki aklı ağ bağlantıları konusunda da açıklamalarda bulundu. Bugünün otomobillerinin akıllı ağ bağlantıları sayesinde sürücünün karşılaştığı tüm durumları yıldırım hızıyla algıladığını belirten Dr. Degenhart, Continental bugüne kadar piyasaya 22 milyondan fazla telematik sistem sunduğunu ve bu sistemlerin taşıtları telekomünikasyon ağlarına bağladığını söyledi. ABI Research tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre taşıtlara kalıcı olarak takılan telematik birimlerinin payının, 2010 ile 2016 arasındaki dönemde yüzde 10’dan yüzde 62’ye çıkacağının altını çizen Dr. Degenhart, Continental’in AB’nin zorunlu kılmayı planladığı otomatik acil durum bildirim sistemi ‘e-Call’u sağlayabildiğini belirtti.

 

Continental CEO’su Dr. Elmar Degenhart; “Otomotiv sektörüyle telekomünikasyon çözümlerinin arasındaki güçlü bağlantıya verilebilecek en iyi örnek, otomobil anahtarının şifreli bir veri paketi halinde kişinin cep telefonuna yüklenebilmesi. Bu cep telefonu anahtar, araca erişim sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sürücü araca girdikten sonra motoru da çalıştırabiliyor. Dijital anahtar ayrıca, taşıtın kişiselleştirilmesinde sürücüye yardımcı da oluyor. ‘Sürüşünüzü Basitleştirin’ konseptimiz daha şimdiden bir taşıtı sürücüsüne uyarlamayı nasıl kolay bir hale getirdiğini kanıtlamış durumda. Bu konseptin kapsamı sürücünün ileride kiraladığı bir otomobilde de kullanabileceği şekilde genişletilecek. Böylece sürücü, kiraladığı bir otomobili ilk kez kullandığında bile, bilgi eğlence sistemini istediği ayarlara getirmek zorunda kalmayacak” dedi.

 

Uygun fiyatlı otomobil mega trendi -Dünyanın her yerinde bireysel devinim imkanı

 

“Continental için uygun fiyatlı otomobil terimi son derece düşük maliyetli, ekonomik ve mini otomobil tasarımları anlamına geliyor.”

 

Uygun fiyatlı otomobillerin toplam pazarın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturacağını düşündüklerini söyleyen Dr. Degenhart; “Uygun fiyatlı otomobiller düşük kaliteli taşıtlar anlamına gelmiyor. Bu otomobiller, müşterilerin olanakları dahilinde kalan araçlar. Uygun fiyatlı otomobiller minimalist ve pazara özel uyarlanmış araçlar demek. İçerdikleri fonksiyonlar en son teknolojilere dayanıyor ve hedeflenen müşteri ve bölgeye özel olarak değişiyor. Continental için de uygun fiyatlı otomobil terimi son derece düşük maliyetli, ekonomik ve mini otomobil tasarımları anlamına geliyor. Uygun fiyatlı otomobillere yönelik geliştirdiğimiz SPEED hava yastığı kumanda birimi, EASY-U motor kumanda birimi ve çeşitli konfor özelliklerine yönelik Temel Fonksiyon Kumanda Birimi bulunuyor. İlk kez IAA 2009’da tanıttığımız bu ürünler, kendilerini kanıtlamış durumda” dedi.

 

Özel Trend: E-devinim

“Continental güvenli, verimli ve konforlu e-devinime yönelik geniş bir ürün portföyü ile öne çıkıyor.”

 

Konuşmasında e-devinim konusuna da değinen Continental CEO’su Dr. Elmar Degenhart; “Continental güvenli, verimli ve konforlu e-devinime yönelik geniş bir ürün portföyü ile öne çıkıyor. Buna ek olarak, akü sistemi ve elektrikli güç aktarım sistemleri teknolojisinde, yenilemeli fren sistemlerinde, yuvarlanma direnci optimize edilmiş lastiklerde ve araç içi uygulamalarında dünya çapında yaklaşık 1.600 uzmandan oluşan bir ağa sahibiz. Şirketimiz, 2009 ile 2013 yılları arasındaki dönemde çok sayıda seri üretim siparişiyle kendini kanıtlamış durumda. Dünyanın her yerinden 17 üreticiyle, elektrikli ve karma taşıtlara yönelik bileşenleri içeren yaklaşık 90 seri projeyi sütlendik. Bunların arasında örneğin; elektrikli motorlar, güç elektronik aksamı, akü teknolojisi, aletle donatım, telematik, yenileyici fren sistemleri, sensör sistemleri ve güvenli şarja yönelik bileşenler gibi ana bileşenler bulunuyor. Bu projelerin yaklaşık yüzde 60’ı, e-taşıtlara yönelik bileşenleri ve sistemleri ilgilendiriyor. Bunların büyük bir bölümü Avrupa’da geliştirilip üretilirken, bazı siparişlere yönelik ürünler Asya’da üretiliyor” dedi.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir