Goodyear’dan iş makinelerindeki gelişime paralel yenilikçi teknoloji: FleetOnlineSolutions

“FleetOnlineSolutions” sistemi ile müşterilerin maliyetleri azaltılacak…
Goodyear, iş makinesi kullanan müşterilerine yönelik geliştirdiği, internet üzerinden hazırlanan anlık rapor gönderimi sağlayan “FleetOnlineSolutions” (FOS) sistemi ile müşterilerinin maliyetleri düşürmelerine destek oluyor.
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Goodyear, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki iş makinesi lastiği kullanıcıları için “FleetOnlineSolutions” (Mobil Teknik Değerlendirme) (FOS) uygulamasını başlatıyor.
İnternet tabanlı bu lastik yönetim programı, iş makinası lastik denetim raporlarının çevrimiçi olarak anında doldurulmasına ve her bir lastiğin performansı hakkında hızlı bir şekilde önemli bilgiler verilmesine olanak tanıyor. Aynı zamanda ilgili bilgilerin kolay değerlendirilmesi adına parasal maliyet değerinin verilebilmesini sağlıyor.
Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Direktörü Mahmut Sarıoğlu, “Türkiye’de Çeliktaş ve Kumsan, FOS sisteminden faydalanan ilk müşteriler arasında yerini alıyor. Bu iki firma da, raporları ne denli çabuk alabildiklerini görmekten etkilendiklerini söylüyorlar. Fakat onları en çok etkileyen “risk altındaki tutar” raporu oldu. Endüstride benzeri olmadığına inanılan bu rapor, müşterilerin, yanlış lastik basıncı nedeniyle altına girdikleri mali riski anlamalarına yardımcı olmakta” dedi.
Sarıoğlu sözlerine, “Lastiklerin hava basıncının bar veya PSI (Hava Basıncı) cinsinden raporlanması maliyet hesaplamaları açısından pek bir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle, ölçülen basınçla önerilen lastik basıncı arasındaki farkı, lastiğin hizmet ömrünü kapsayacak şekilde güvenilir bir “risk altındaki tutara” dönüştürdük. Bu formatta elde edilen veriler, son kullanıcılarımıza daha çok hitap ediyor” şeklinde devam etti.
Sarığlu ayrıca, 15 Kasım 2012 itibarıyla birçok Avrupa ülkesinde program başlatıldığını belirterek, “Buna 2013’ün ilk çeyreğinde Güney Afrika, Rusya ve Orta Doğu da dahil olacak. Sistem Türkiye’de de Ocak 2013 tarihi itibariye uygulanmaya başlanılacak” diye konuştu.
Goodyear’dan iş makinelerindeki gelişime paralel yenilikçi teknoloji…
FOS, hafriyat ekipmanlarını ve diğer ağır makine ve ekipmanları kullananlar için OTR (off-the-road) “Yol-Dışı” işlerde önemli bir adım. Her bir OTR temsilcisinin, internet bağlantısı yoluyla müşterinin sahasından doğrudan filo denetim raporu hazırlamasına olanak tanımakta. Bu raporlar müşteriye, lastik konumuna göre tüm detayları vermekte. Bu raporlar:
• Performans tahmini
• Ölçülen ve önerilen basınçlar
• Saat başına maliyet
• Bir milimetre kauçuktan elde edilen saat performansı
• Risk altındaki tutar
Risk altındaki tutarın hesaplanması
Denetlenen tüm araçların her bir lastiği için, basınç değerleri ile önerilen basınç arasındaki farkı, yerel para birimindeki değerine çevrilir ve bu da, hava basıncı seviyesi doğru olmayan bir lastiğin, hizmet ömrü sonuna kadar yanlış basınçta kullanılmaya devam edilmesi halinde son kullanıcıya getireceği maliyetin ne kadar olduğunu gösterir.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir