“EfficientGrip Performance” İstanbul Autodrom Pistinde Test Edildi

Goodyear, 6 Nisan 2013 Cumartesi günü sürüş teknikleri eğitim kompleksi İstanbul Autodrom tesislerinde düzenlediği lansmanda “EfficientGrip Performance” lastiğini TÜV SÜD eşliğinde yapılan karşılaştırmalı testlerle bayilerine tanıttı.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Goodyear, geçtiğimiz ay pazara sunduğu yaz lastiği “EfficientGrip Performance”ı, İstanbul Autodrom’da organize edilen kapsamlı testler eşliğinde, 150’yi aşkın bayisine tanıttı.

Goodyear EfficientGrip Performance, BMW 1 ve 3 serisi araçların kullanıldığı rakip marka ürünleriyle karşılaştırmalı olarak yapılan testlerde, lastik etiket derecelendirmesinde almış olduğu yüksek performans değerlerini bu testlerde bir kez daha ispatlamış oldu.

EfficientGrip Performance, segmentinin en yüksek lastik etiketi değerlerine sahip!

EfficientGrip Performance, ayrıca, ıslak yol tutuşu için A ve yuvarlanma direnci için B etiket değerlerine sahip olarak, pazarda mevcut olan en yüksek AB lastik etiketi sınıfında yer alıyor[1].

EfficientGrip Performance lastiği AB lastik etiketi uygulamasındaki bu başarılı sonuçlarına ek olarak, önde gelen birçok uluslararası otomotiv dergileri tarafından yapılan testlerde de çok başarılı sonuçlar elde etti.

“50’den fazla kritere göre test edilen güçlü ve zengin bir ürün gamına sahibiz”

Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Sibel Raif, “Yeni lastiklerimiz bizi gururlandıran bir performansa sahip. Uluslararası otomotiv dergileri tarafından yapılan bu testlerin sonuçları, sektörümüze, en iyi tasarlanmış ve en üstün teknolojiler kullanılarak geliştirilmiş lastikleri sunma stratejimizin fark edildiğini göstermektedir. Yalnızca Avrupa lastik etiketinin gerekliliklerini karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda otomotiv test dergilerinin dikkate aldığı 15 kritere ve bizim Goodyear olarak değerlendirdiğimiz 50’den fazla kritere de uygun olan sağlam ve zengin bir ürün gamına sahibiz. AB lastik etiketleme uygulamasında kazanma stratejimiz, Ar-Ge ve teknoloji kapasitemizin bir göstergesidir. Bu kapasiteyi kullanarak, başarımızı 2014’e ve ötesine taşıyacağız” dedi.

Türkiye’deki en gelişmiş sürüş teknikleri eğitim kompleksi olan Autodrom’da yapılan etkinlik çerçevesinde EfficietGrip Performance lastiği 4 ayrı kategoride testlere tabi tutuldu. Bu testler sırasıyla; kuru zemin frenleme, ıslak zemin frenleme, kuru zemin sürüş hakimiyeti ve ıslak zemin sürüş hakimiyeti gibi çeşitli ve zorlayıcı koşullarda gerçekleştirildi. Islak zemin frenleme ve yuvarlanma direnci testleri rakiplere karşı TÜV SÜD yetkilileri gözetiminde gerçekleştirildi ve sonuçları kendileri tarafından onaylandı.

Goodyear bayilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ıslak zemin frenleme ve yuvarlanma direnci testlerini rakip ürünleriyle karşılaştırmalı olarak başarı ile geçen EfficientGrip Perfomance sahip olduğu üstün teknoloji ile tüketicilerin tüm taleplerini fazlası ile karşıladığını bir kez daha göstermiş oldu.

EfficientGrip Performance yakıt tasarrufu sayesinde kendini amorti ediyor

100 kilometrede ortalama 7 TL yakıt tüketen benzinli bir araç üzerinden yapılan testlerde, yakıt tüketim değeri B sınıfı olan EfficientGrip Performance, F değerine sahip bir lastiğe göre kullanım ömrü boyunca 890 TL yakıt tasarrufu sağlamaktadır.[2] Benzin litre fiyatının 4.72 TL baz alınarak yapılan hesaplamaya göre EfficientGrip Performance’ın kendi kendini amorti ettiği görülmektedir.[3] EfficientGrip Performance’ın bağımsız denetim ve kontrol kuruluşu TUVSUD tarafından yapılan testlerde rakiplerine göre 2 metre daha kısa fren mesafesi olması, yakıt verimliliği sağlamasının yanında güvenli bir lastik olduğunu da göstermiştir.[4]

EfficientGrip Performance yüksek teknolojiye ve özel tasarıma sahip

EfficientGrip Performance lastiği en son teknolojiler kullanılarak üretildi ve AB lastik etiketi uygulamasında en yüksek sınıflarda yer alması sağlandı.

Kontrollü Aşınma (WearControl) Teknolojisi sayesinde; lastiğin tamamında dengeli bir aşınma sağlayarak lastiğin ömrü boyunca ıslak yol tutuşu için optimum performans ve yuvarlanma direnci sunuyor.

Düşük yuvarlanma direnci ve bunun sonucunda daha düşük yakıt tüketiminin sağlanması, lastik birleşiminin tasarımından meydana geliyor. Bu tasarım sayesinde alt yanaklardaki ısı düşerek lastik ile yol arasındaki direnç azalıyor.

Gelişmiş Soğuk Tampon (CoolCushion) Katmanı, ısının kontrol altında tutulmasını ve lastiğin yüzey alanı boyunca düşürülmesini sağlayarak, lastiğin yüksek etiket sınıflarında yer almak için gerekli başarıyı göstermesine katkıda bulunuyor.

Optimum omuz-blok düzeni ve ekstra ince omuz kanalları, lastiğin gürültü azaltımının daha iyi olmasını sağlıyor.

Goodyear’ın yol güvenliğindeki kararlılığından yola çıkarak, EfficientGrip Performance lastiğinin tasarımı Goodyear’ın gelişmiş 3 Boyutlu Kilitli Lastik Teknolojisi olan Aktif Frenleme’ye (ActiveBraking) sahip. Bu teknoloji, fren yapma esnasında yolla ve lastik bloklarıyla daha iyi temas sağlar, Böylece, fren mesafesini kısaltır. Sürekli çevresel dişler viraj alma kabiliyetini artırıyor, bu da mükemmel yol tutuşu ve üstün araç kontrolü anlamına geliyor.


[1] Bu derecelendirmeler, 1 Mart 2013 tarihinden itibaren piyasada bulunan ürün ebatlarının %63’ünün BA sınıfı olduğunu temsil etmektedir.

[2] Lastik kullanım ömrü 40.000 km alınmıştır.

[3] Yuvarlanma direnci ve yakıt tasarrufu arasındaki ilişki, iki ayrı dereceye sahip lastikler için ayrı ayrı yapılmıştır. Yuvarlanma direnci testleri laboratuvarlar koşullarında kontrollü şartlarda UNECE 117.02 (Tork Metodu) regülasyonlarına göre, yakıt tasarrufu testleri ise şehir içi ve otoban şartlarını içeren test pistlerinde tüm lastikler için aynı şartlar sağlanarak gerçekleştirilmiştir.

[4] Dört ana rakibinin ortalama ıslak zemin performansı ile karşılaştırılmıştır. Frenleme testi yüksek sürtünme katsayısına sahip ıslak zeminde, 80-20 km/sa hızlarında gerçekleştirilmiştir. Testler Goodyear’ın talebi ile Eylül 2012 tarihinde TÜV-SÜD Automotive tarafından yapılmıştır. Lastik Ebadı: 205/55R16 91 V; Test Otomobili: VW Golf; Test Konumu:Mireval(FR), Papenburg (D) ve Garching (D); Rapor no:76249743

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir