3000 otomobil kullanıcısından % 3,5’İ tehlikede

 

Pirelli, kış aylarında güvenli sürüşün öncelikli şartlarından birinin kış lastiği kullanımı olduğuna dikkat çekmek üzere Aralık ayı boyunca faklı akaryakıt istasyonlarında “Kışa Pit Stopla Başlayın” adı altında bir aktivite gerçekleştirerek yaklaşık 3 bin kişiyi bilgilendirdi. “Pit Stop” etkinliğine katılan yaklaşık 3.000 otomobil kullanıcısının 3 mm altı lastik kullanım oranı ise yüzde 3,5.

Otomobil kullanıcılarını “doğru kış lastiği kullanımının önemi” konusunda bilgilendirmek amacıyla Pirelli’nin Aralık ayı boyunca İstanbul genelindeki 20 farklı akaryakıt istasyonunda gerçekleştirdiği “Kışa Pit Stopla Başlayın” aktivitesine yaklaşık 3.000 otomobil kullanıcısı katıldı. Aktivite kapsamında tüketicilerin lastiklerinin diş derinliğini kontrol ederek yazın “yaz”, kışın “kış” lastiği kullanmanın önemini anlatan Pirelli ayrıca bu etkinlik kapsamında otomobil kullanıcılarına diş derinliği 3 mm’nin altına düşen lastiklerin ciddi tehlike unsuru taşıdığını hatırlattı.

Yapılan etkinliği değerlendiren Türk Pirelli Pazarlama Koordinatörü Erkal Özürün “Doğru lastik kullanımı hayati önem taşıyor. Tüketicilerimizin mevsime uygun lastik tercih etmesi kadar kullanılan lastiklerin diş derinliği de sürüş güvenliği açısından büyük öneme sahip. Tüketicilerimizi bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz aktiviteyle yaklaşık 3.000  otomobil kullanıcısını kış lastikleri ve güvenli sürüş üzerine bilgilendirme fırsatı bulduk.             3 mm’nin altında diş derinliğine sahip lastik kullanımının yüzde 3,5 olması ise otomobil kullanıcılarının bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Bu özelliğe sahip lastiklerin fren mesafesi ve yol tutuşu önemli oranda azalarak ciddi kazalara neden oluyor. Bu nedenle tüketicilerimize kış mevsiminin zorlu koşulları öncesi hazırlıklarını tamamlamalarını, kış lastiklerini taktırmalarını ve lastiklerinin diş derinliklerini kontrol ettirmelerini öneriyoruz” dedi.

Abdülkadir YEŞİLYURT

1987 yılında Niğde de doğdu. İlköğretim ve liseyi Amasya’da tamamladı. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2007 yılında Marmara üniversitesine kabul edildi. 2010 yılında Marmara Üniversitesi’nden otomotiv öğretmeni olarak mezun oldu. Şu anda Marmara Üniversitesi’nde “Silindir basınç değişiminin titreşim üzerine etkileri” konulu yüksek lisans tez çalışmasını sürdürüyor. İngilizce bilen Yeşilyurt; otomotivin tarihi gelişimi, içten yanmalı motorlar ve araçlarda arıza teşhisi konularında çalışmalar yürütmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir